Τετάρτη 14 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ «ΝΑΙ»

ΒΟΜΒΑ: «Σαν βόμβα έσκασε στην Αθήνα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ βάσει της οποίας καλείται ο ΟΗΕ να αναβάλει τα δημοψηφίσματα... η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης επί της ουσίας έπεσαν έξω στις αρχικές εκτιμήσεις τους περί ενός έστω και "κριτικού ναι" από το πλειοψηφούν ελληνοκυπριακό κόμμα» (ο Ανδρέας Μαραθιάς στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ; «Σείεται το ΑΚΕΛ μετά την απόφαση "Βόμβα" όπως ονομάστηκε στην έδρα του ΟΗΕ, να αποφύγει την ευθεία τοποθέτηση έναντι του σχεδίου Ανάν... από την ώρα της απόφασης έχει προκληθεί θύελλα αντιδράσεων ανάμεσα στα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής τα οποία θεωρούν διασυρμό του κόμματος τέτοια απόφαση» (το ρεπορτάζ στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ; «Γενικότερα η απόφαση του ΑΚΕΛ θεωρείται ως λύση ανάγκης που επιχειρεί να διατηρήσει τις ισορροπίες μέσα στο κόμμα παρά ως μια πολιτική απόφαση για το κορυφαίο θέμα της εθνικής και πολιτικής ζωής της Κύπρου» (ο Γιώργος Τσαλακός από τη Λευκωσία για τα ΝΕΑ).

ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ; «Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ είναι ένα πλήρως αντιφατικό κείμενο που καταμαρτυρά την κατάσταση πανικού στην οποία βρίσκεται το μεγαλύτερο κόμμα της Κύπρου» (ο Μακάριος Δρουσιώτης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ; «Η πολιτικά καιροσκοπική στάση της ηγεσίας του (σ.σ. του ΑΚΕΛ) που οδήγησε κατ' αρχήν στην επιλογή ως υποψηφίου προέδρου του γνωστού για τη γενικότερη απορριπτική στάση του Τ. Παπαδόπουλου, ολοκληρώθηκε τώρα με το "ναι μεν αλλά όχι" στο σχέδιο Ανάν» (ο Σήφης Πολυμίλης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΕΠΑΝΕΚΤΙΜΗΣΗ: «Η απόφαση του μεγαλύτερου ελληνοκυπριακού κόμματος ελήφθη προφανώς υπό την πίεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελληνοκυπρίων που αντιμετωπίζουν με σοβαρές επιφυλάξεις το τελικό σχέδιο και αναμένεται ότι θα οδηγήσει και τα άλλα κόμματα σε επανεκτίμηση της στάσης τους» (το κύριο άρθρο στη ΧΩΡΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ