Σάββατο 12 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Μην τους κάνετε τη χάρη

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «Ελεύθερο Τύπο»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «Ελεύθερο Τύπο»
Ψηφίζουμε αύριο και μπορεί η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων να έχει ήδη καταλήξει στο κόμμα που θα δώσει τη δύναμη της ψήφου της, αλλά υπάρχουν και οι ταλαντευόμενοι, και μάλιστα ορισμένοι «γκαλοπολόγοι» λένε πως είναι αρκετοί. Και πέραν αυτών, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτε μέχρι και την τελευταία στιγμή. Γι' αυτό και οι εφημερίδες - όπως και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ - δίνουν τα ...ρέστα τους.

Οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες προβάλλουν την προσήλωση του Κ. Καραμανλή στις υποσχέσεις του ή σκορπίζουν απλόχερα προεκλογικές ...παροχές (επιδόματα για τους ανασφάλιστους και φτηνά μεταχειρισμένα «ευρωΙΧ») ή προεξοφλούν τη μεγάλη ήττα του ΠΑΣΟΚ. Οι προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ εφημερίδες προειδοποιούν για τη λιτότητα, που ήδη ετοιμάζει η ΝΔ, ή αναδείχνουν τη μη ...τήρηση της προεκλογικής της υπόσχεσης για τη μονιμοποίηση των 250.000 συμβασιούχων.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, και οι μεν και οι δε γνωρίζουν ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ είναι ένθερμοι οπαδοί του ευρωμονόδρομου και συμφωνούν απόλυτα με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και το Σύμφωνο Σταθερότητας, την ΟΝΕ και το ευρώ, τους ευρωτρομονόμους και τους ευρωστρατούς. Γνωρίζουν, επίσης, ότι τόσο ο ένας όσο και ο άλλος είναι πλήρως προσηλωμένοι στους νόμους της αγοράς, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, στις αποκρατικοποιήσεις και στο ξεπούλημα του δημόσιου τομέα, στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, στη μερική απασχόληση και στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις των εργασιακών σχέσεων, κλπ., κλπ.

Τα προαναφερόμενα - όπως και πολλά ακόμη παρόμοια - είναι όλα όσα θέλουν να κρύψουν και οι μεν και οι δε. Γι' αυτό και προβάλλουν ανύπαρκτες ή υπαρκτές, αλλά ανούσιες, διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και, βέβαια, αποβλέπουν στον εγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων, στο κλέψιμο των ψήφων τους. Μην τους κάνετε τη χάρη...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λάμπρος ΤΟΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ