Σάββατο 12 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιταγές...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΝΑ ΜΗ δώσουν «λευκή επιταγή» στη Νέα Δημοκρατία, ζήτησε από τους ψηφοφόρους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χτες. Προφανώς, θα προτιμούσε η κυβέρνηση να έχει επιταγή υπογεγραμμένη από τον ίδιο.

Γιατί είναι, βέβαια, μάλλον ...ειρωνικό να ζητάει κάτι τέτοιο ο αρχηγός του κόμματος, που «πέρασε» τον τρομονόμο με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και τα δεκάδες νομοσχέδια που ψήφισαν παρέα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η διακαναλική συνέντευξή του έμοιαζε λίγο και με ...έκκληση βοήθειας, μια και άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα έχει επιπτώσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Δηλαδή, στο να μπορέσει ο Γιώργος Παπανδρέου να «κρατηθεί» στα πράγματα και να μην τον οδηγήσουν ...στην πυρά.

ΚΙ ΑΝ Η «κεντροαριστερά» στην Ελλάδα έχει εσωκομματικά προβλήματα, τι να πει και ο Τόνι Μπλερ, που εισέπραξε στις δημοτικές εκλογές στη Βρετανία όσα «επένδυσε» με τη συμμετοχή της χώρας του στον πόλεμο στο Ιράκ;

Γιατί, εδώ που τα λέμε, το να έρχεται το κυβερνών κόμμα των Εργατικών τρίτο, δεν είναι απλά πολιτική ήττα, είναι μάλλον ...ξεφτίλα. Αποδεικνύει, επίσης, ότι οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να δρομολογήσουν καταστάσεις και έχουν τεράστιες δυνατότητες.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ τελευταία μέρα τελικά θα εμπαίζουν τους συμβασιούχους, τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ. Είναι αποφασισμένοι. Οι κυβερνώντες θέλουν να μας πείσουν ότι ...έχουν δικαιολογίες για να αποκλείουν κατηγορίες εργαζομένων και το ΠΑΣΟΚ ότι νοιάζεται για το μέλλον 250 χιλιάδων ανθρώπων.

Αραγε, τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουν οι πάντες την κοροϊδία; Ιδίως, όταν όλα παραπέμπονται στο 2005 και τα χρονοδιαγράμματα αλλάζουν συνεχώς ...προς το μέλλον;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ