Σάββατο 12 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Πιο δυνατή κυβέρνηση και αντιλαϊκή επίθεση

Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη που θα κάνει την κυβέρνηση πιο δυνατή, ώστε να επιταχύνει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ζήτησε από το Ζάππειο ο πρωθυπουργός

Στο Ζάππειο μια μέρα...

Eurokinissi

Στο Ζάππειο μια μέρα...
Περισσότερη «εν λευκώ» εμπιστοσύνη, που θα κάνει πιο δυνατή την κυβέρνησή του, ώστε να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς στην εφαρμογή της πολιτικής του ζήτησε ο Κ. Καραμανλής, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Ζάππειο.

Βασική επιδίωξη του πρωθυπουργού στην προσπάθειά του να υφαρπάξει για δεύτερη φορά την ψήφο των λαϊκών μαζών την Κυριακή ήταν να αποκρύψει το αποκρουστικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του, που παρουσίασε ως το «νέο ελληνικό όραμά» του που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τα όνειρα για «μια νέα, καλύτερη Ελλάδα, της προόδου και της ευημερίας»!

Πίσω, όμως, από τα ωραία λόγια και τις αφηρημένες διακηρύξεις διακρινόταν ο σκληρός πυρήνας της αντιλαϊκής πολιτικής του, εννοείται σε γενικόλογο επίπεδο. «Εργαζόμαστε συστηματικά, εντατικά και υπεύθυνα, για τη διαμόρφωση ενός γόνιμου αναπτυξιακού περιβάλλοντος, με στόχο την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τη διάχυση της ανάπτυξης σ' ολόκληρη τη χώρα, την τόνωση της απασχόλησης», τόνισε, αναθέτοντας τη λύση των μεγάλων προβλημάτων της ανεργίας και εργασίας στο μεγάλο κεφάλαιο. Διαφήμισε για το σκοπό αυτό τους χαμηλούς συντελεστές που θα υπάρχουν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, τα κίνητρα στο νέο «αναπτυξιακό» νόμο, τις ριζικές αλλαγές στο σύστημα αδειοδότησης, «ώστε οι επιχειρήσεις να ξεκινούν τη λειτουργία τους σε ελάχιστο χρόνο».

Ο Κ. Καραμανλής αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του, προκειμένου να πείσει ότι «κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και τηρούμε τη συμφωνία που κάναμε με όλους τους πολίτες». Ομως, ο απολογισμός που παρουσίασε ήταν εξαιρετικά φτωχός, ενώ φάνηκε καθαρά ότι δεν μπορεί να περιμένουν τίποτα καλύτερο οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και οι συνταξιούχοι.

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, για παράδειγμα, παραπέμφθηκε στην επιτροπή ανταγωνισμού και στα ινστιτούτα καταναλωτή!, ενώ το μεγάλο πρόβλημα των συμβασιούχων του Δημοσίου το «προσπέρασε» με τη φράση «προωθούμε άμεσα την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας». Ακόμα οι αγρότες παραδόθηκαν στη «νέα αγροτική πολιτική», την πολιτική δηλαδή ό,τι πουν οι Βρυξέλλες... Απέφυγε να ξεκαθαρίσει τη θέση της κυβέρνησής του για την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στο Ιράκ, ενώ επανέλαβε τις γνωστές θέσεις για Κυπριακό και ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ακριβώς γι' αυτό, ο Κ. Καραμανλής έδωσε βάρος στις αγνές προθέσεις του και το όραμά του για την πατρίδα: «Υπηρετώ την πολιτική, γιατί έχω ένα όραμα για την πατρίδα μας. Είναι το όραμα για μια νέα καλύτερη Ελλάδα, σε μια ισχυρή Ευρώπη. Το όραμα μιας κοινωνίας, με περισσότερη συνοχή, περισσότερη ανθρωπιά, περισσότερη δικαιοσύνη».

Στη βάση αυτού του «οράματος» θέλει να οικοδομήσει «μια πλατιά κοινωνική συμμαχία», την οποία χαρακτήρισε «δύναμη της νέας διακυβέρνησης». «Ξεκινήσαμε δυνατά και προχωρούμε αποφασιστικά. Από τις 8 του Μάρτη, η Ελλάδα αλλάζει πορεία. Αλλάζει ρυθμούς. Αλλάζει ταχύτητα. Αλλάζει γιατί το αποφάσισε ο ελληνικός λαός», κατέληξε, αφήνοντας να διαφανεί ότι από τη Δευτέρα θα «ανέβουν οι στροφές» της αντιλαϊκής επίθεσης, πολύ περισσότερο αν μπορεί να καυχηθεί ότι «αυτό το αποφάσισε ο ελληνικός λαός»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ