Σάββατο 19 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να μην αφήσουμε να περάσει

Οποιος αγωνίζεται για πανανθρώπινα ιδανικά, για έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο και γενικά αμφισβητεί την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων, σε πρώτη φάση μπορεί να θεωρηθεί ύποπτος και σε δεύτερη φάση να βρεθεί κατηγορούμενος. Αυτό γίνεται με τον «τρομονόμο Νο2» και το νέο «δικαστικό ένταλμα σύλληψης και παράδοσης» που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ την επαύριο των ευρωεκλογών. Για να αποφύγει το πολιτικό κόστος και τις λαϊκές αντιδράσεις σχεδίασε να ψηφιστούν τα δύο νομοθετήματα «πακέτο» σε ένα, λίγο πριν λήξουν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής, ενόψει των θερινών διακοπών.

Με το νέο νομοθέτημα θα μπορούν να χαρακτηριστούν ως τρομοκράτες ακόμη και τα λαϊκά και απελευθερωτικά κινήματα ή και οι εργαζόμενοι που διεκδικούν αιτήματά τους. Αναφερόμαστε σε κινητοποιήσεις που αφορούν για παράδειγμα τις συγκοινωνίες ή ένας απεργός της ΔΕΗ μπορεί να χαρακτηριστεί τρομοκράτης και να διαλυθεί το σωματείο του. Εξάλλου, σ' αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να δίνεται η όποια ερμηνεία, ανάλογα με το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων. Αρκεί να θυμηθούμε εδώ τις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις, τότε που υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είχε πει ότι το «ΚΚΕ βρίσκεται στα όρια της νομιμότητας». Θέλουν να μας εκμεταλλεύονται και να μας καταληστεύουν χωρίς αντιδράσεις.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια να εξωραΐσει το νομοθέτημά της με στόχο να το περάσει με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός της Βουλής. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας υποστηρίζει ότι το νέο νομοθέτημα δεν αυστηροποιεί την ισχύουσα νομοθεσία, υποστηρίζοντας ότι συνιστά τη χρυσή «τομή εξυπηρέτησης της ελευθερίας και της ασφάλειας»! Της ελευθερίας του υποταγμένου και της ασφάλειας του κρατικού τρόμου. Αυτές τις μέρες αναπτύσσεται μια έντονη επιχειρηματολογία ότι οι διατάξεις είναι ορθές, αφού σε γενικές γραμμές είχαν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση! Και ό,τι εγκρίνεται από το συνασπισμό των ιμπεριαλιστών είναι θέσφατο. Βάρβαρο για τους λαούς πηγή ευδαιμονίας για το κεφάλαιο.

Ο νέος τρομονόμος υιοθετεί την απόφαση -πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δίνει πλέον τον ορισμό της τρομοκρατίας, επιτρέποντας να «μεταβαπτίζονται» σαν τρομοκρατικές και άλλες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου, ενώ σχεδόν εξαλείφεται η έννοια του «πολιτικού εγκλήματος». Ομως, ο λαός ξέρει πολύ καλά τι είναι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ενωση που εκτός του ευρωτρομονόμου μηχανεύεται και δημιουργεί τον Ευρωστρατό, το Ευρωσύνταγμα, τον ευρωεισαγγελέα, τη Σένγκεν, κλπ. κλπ. Είναι αυτή η Ενωση που με πρόσχημα την ασφάλεια χαλκεύει τα ατομικά μας δικαιώματα και τις ελευθερίες. Είναι η ίδια η Ενωση που συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Θα τους επιτρέψουμε να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους; Οχι, δεν πρέπει να περάσει αυτό το νομοσχέδιο. Οι δημοκρατικές, προοδευτικές, αριστερές, αγωνιστικές δυνάμεις από κοινού με τους κομμουνιστές πρέπει να αντιδράσουν για να ακυρώσουν αυτό το νομοθέτημα. Απ' αυτή τη μάχη, παλλαϊκή υπόθεση, δεν πρέπει να λείψει κανείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ