Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γιατί τα... ξεχνούν;

Η μεταρρύθμιση είναι πλέον νόμος του κράτους και πρέπει να εφαρμοστεί. Τον ψήφισε η Bουλή. Στο κάτω κάτω της γραφής πρέπει να δοκιμαστεί στην πράξη. Αν αποδειχθεί λαθεμένος, τότε μπορεί να συζητηθεί η διόρθωσή του, ακόμη και η κατάργησή του.

Πολλές φορές έχουν απαντηθεί τα «επιχειρήματα» αυτά, αλλά και πάλι επανέρχονται, καθώς φουντώνουν καθημερινά και περισσότερο οι αγώνες των μαθητών και το κίνημα της Παιδείας γενικότερα.

Ας επαναλάβουμε και μεις, λοιπόν, τις εύλογες και ολοφάνερες, για κάθε καλόπιστο πολίτη, απαντήσεις.

Πρώτον, η λεγόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι νόμος, αλλά δε θα είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος, που θα μπει στο περιθώριο από το μαζικό λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται, μήπως, να θυμίσουμε τα παραδείγματα των 330 και του 815 και τι έλεγαν τότε οι Σημίτης, Αρσένης, Γιαννόπουλος, Λαλιώτης και λοιποί σήμερα κυβερνώντες; Δεύτερον, η μεταρρύθμιση έγινε νόμος, ουσιαστικά, με πραξικοπηματικές διαδικασίες. Ψηφίστηκε «νύχτα», από μια χούφτα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, στη διάρκεια του καλοκαιριού, με αντίθετη όλη την αντιπολίτευση, όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ολ' αυτά, γιατί τα... ξεχνούν οι οπαδοί της μεταρρύθμισης;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ