Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το παράδειγμα

Επειδή, όμως, μπορεί να έχει... αδυνατίσει η μνήμη του Κ. Λαλιώτη και των άλλων κυβερνητικών αρμοδίων, τους θυμίζουμε μερικές τοποθετήσεις τους, εκείνης της περιόδου:

«Οι διεκδικήσεις των νέων βρίσκονται πέρα από το καλό και το κακό. Εκφράζουν το μεγάλο όχι στα κενά λόγια, τους μύθους και τις χίμαιρες. Εκφράζουν το μεγάλο όχι στον αναχρονισμό, στον αυταρχισμό και στην κοινωνική ανισότητα του νεοσυντηρητισμού. Η λύση δε βρίσκεται στους εισαγγελείς, στις καταγγελίες και την καταστολή, παρά μόνο στον γόνιμο και δημιουργικό διάλογο» Κ. Λαλιώτης (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 9/12/90)

«Είναι τεράστιο λάθος, όσο και αδυναμία του υπουργείου να θεωρεί ότι οι μαθητές είναι υποκινούμενοι. Θεωρεί, ίσως, ότι είναι μια εύκολη μέθοδος να απορριφθεί ο διάλογος...» Γ. Παπανδρέου (ΝΕΑ - 18/12/90)

«Εγώ θέλω να σας ρωτήσω ποιος έδωσε την εντολή οι καταλήψεις να αντιμετωπιστούν με ανακαταλήψεις. Η Παιδεία δε γίνεται με σιδερολοστούς. Η Παιδεία χρειάζεται πειθώ, χρειάζεται να δώσετε παράδειγμα. Και σεις δε δίνεται παράδειγμα. Δίνετε το παράδειγμα του καταναγκασμού. Δίνετε το παράδειγμα που θα έδινε μια φασιστική κυβέρνηση. Η ελληνική κοινωνία περιμένει απαντήσεις. Μήπως, οδηγείται πάλι στη δημιουργία του παρακράτους;» Κ. Σημίτης στη Βουλή (11/1/91)

Κι επειδή, η ΝΔ δεν έδινε παράδειγμα, ανέλαβε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ