Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Του Αντρέα Αβραμίδη, μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ
Μεθαύριο οι αποφάσεις της Συντονιστικής του ΠΑΜΕ

- Το Σάββατο συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ. Ποια είναι τα ζητήματα που θα εξετάσει;

- Η Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ στην πρώτη, από την ίδρυσή της, συνεδρίαση θα κάνει έναν απολογισμό της πλούσιας μέχρι τώρα δράσης του, θα εξετάσει τη σημερινή πολιτική, οικονομική και συνδικαλιστική κατάσταση και κυρίως θα θέσει τους στόχους για το επόμενο χρονικό διάστημα. Τα ζητήματα τα οποία θα την απασχολήσουν ιδιαίτερα είναι, κατά πρώτον η οργανωτική του ανάπτυξη, η διεύρυνσή του και η πορεία ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος. Δεύτερον, η αλληλεγγύη στο μαθητικό κίνημα και η κρατική τρομοκρατία και τρίτον, η ανεργία, η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ο προϋπολογισμός και οι ιδιωτικοποιήσεις.

- Ποιες θα είναι οι παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ το επόμενο διάστημα;

- Οι παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ σήμερα, πρέπει να είναι κινηματικές και όχι γραφειοκρατικές, να ζουν και να εξελίσσονται μέσα στο εργοστάσιο μαζί και από τους εργαζόμενους και όχι στα «σαλόνια» των ξενοδοχείων και στα τραπέζια του δήθεν «κοινωνικού διαλόγου». Κατά σειρά σημασίας στόχοι των παρεμβάσεών μας πρέπει να είναι: Πρώτον, η κρατική τρομοκρατία και ο αυταρχισμός. Είδαμε τις τελευταίες μέρες συνδικαλιστές, μαθητές και γονείς να συλλαμβάνονται, να διαλύονται με χημικά ειρηνικές συγκεντρώσεις χιλιάδων πολιτών, να παραβιάζονται γραφεία πολιτικών οργανώσεων (ΑΚΟΑ, ΝΑΡ και νεολαία ΣΥΝ) και να ελέγχονται τα μητρώα μελών τους. Ολα αυτά θέτουν μείζον πρόβλημα δημοκρατίας στο οποίο πρέπει να απαντήσουμε με συγκεκριμένη δράση. Δεύτερον, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων, των συνδικάτων αλλά και μεταξύ του εργατικού κινήματος και των άλλων κινημάτων (ειρήνης, μαθητών, οικολογίας). Είναι το πεδίο στο οποίο κυρίως θα κριθεί και η επιτυχία των στόχων του ΠΑΜΕ. Τρίτο, συγκεκριμένη δράση για την ανεργία. Τέταρτο, συγκεκριμένη δράση για τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς. Πέμπτο, συγκεκριμένη δράση _ απάντηση στη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση με την επικουρία της ΝΔ μέσω του φορολογικού νόμου, του προϋπολογισμού και της παράδοσης του εθνικού πλούτου στις τσέπες των εκπροσώπων του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

- Πώς κρίνετε την αποδοχή του ΠΑΜΕ από τους εργαζόμενους;

- Η αποδοχή του ΠΑΜΕ είναι από θετική έως ενθουσιώδης. Για πρώτη φορά είδαν συναδέλφους τους εργαζόμενους και συνδικαλιστές από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αλλά με ένα κοινό χαρακτηριστικό, την αγωνιστική και ταξική τους στάση μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα να ενώνουν τις δυνάμεις τους και με τη φράση «δεν πάει άλλο», να δημιουργούν νέα δεδομένα στη συνδικαλιστική πραγματικότητα της χώρας μας. Οι εργαζόμενοι θεωρούν το ΠΑΜΕ πως είναι μέτωπο μακράς πνοής που σιγά αλλά σταθερά θα ενώσει όλες τις ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, δημιουργώντας μέσα στο εργατικό κίνημα, το κύμα εκείνο που θα ανατρέψει τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου στη χώρα μας. Πιστεύω πως το ΠΑΜΕ έχει τις δυνατότητες να διαγράψει ιστορική πορεία στη συνδικαλιστική και πολιτική «σκακιέρα» προς όφελος των εργαζομένων και της δημοκρατίας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοιχτεί και να στηριχτεί χωρίς φόβους και δισταγμούς με δημοκρατικές διαδικασίες και με φαντασία στη δράση του, σε όλες τις ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος.


Γ. Δ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζει να σπέρνει αυταπάτες (2012-05-26 00:00:00.0)
Με πλαίσιο που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες μας (2008-01-05 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν την ποινικοποίηση (2003-10-09 00:00:00.0)
Δύο γραμμές σε διαρκή αντιπαράθεση (2001-11-14 00:00:00.0)
Να κάνουμε την αγανάκτηση δράση (1999-01-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1997-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ