Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Σάλος από τη τακτική Κληρίδη

Η διαδικασία της συσκότισης που έχει επιβάλει ο Πρόεδρος Κληρίδης σε σχέση με το τι γίνεται στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες της Νέας Υόρκης για το Κυπριακό, προκάλεσε την οργή του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη.

Η παρέμβαση του προέδρου του ΔΗΣΥ έγινε λίγα μόνο λεπτά προτού προσέλθει στην προγραμματισμένη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ. Η κριτική του επαναλήφθηκε και παρουσία των ηγετικών στελεχών του κόμματός του και διερωτήθηκε γιατί δεν έγινε ούτε ένα τηλεφώνημα ακόμη και από τον υφυπουργό Παντελή Κούρο. Το ξέσπασμα Αναστασιάδη ακολούθησε έντονη κριτική από τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη, που κάκισε τον πρόεδρο ότι ενεπλάκη σε συζητήσεις επί της ουσίας εν αγνοία των μελών του Εθνικού Συμβουλίου.

«Η πολιτική ηγεσία του τόπου, ανεξαρτήτως προόδου, θα πρέπει να ενημερώνεται», τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και σημείωσε. «Και δεν είναι μόνο η αντιπολίτευση που έχει αυτή την αξίωση, αλλά και όσοι στηρίζουν την κυβέρνηση». Ο ίδιος πάντως απέδωσε το black out στο γεγονός ότι ο Πρόεδρος και το περιβάλλον του έκριναν πως δεν υπάρχει κάτι σημαντικό προς ανακοίνωση.

Αμεση ήταν η απάντηση του Προέδρου Κληρίδη. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι θα ενημερώσει τα κόμματα όταν γυρίσει στην Κύπρο, αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στην κριτική Αναστασιάδη.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας χαρακτήρισε προκλητική τη δήλωση του Προέδρου Κληρίδη ότι θα ενημερώσει τα κόμματα για τις εξελίξεις στη Νέα Υόρκη αμέσως μετά την επιστροφή του στην Κύπρο.

Ο κ. Χριστόφιας σχολίασε τις χτεσινές επικρίσεις του Νίκου Αναστασιάδη για τη μη ενημέρωσή του για όσα γίνονται στη Νέα Υόρκη. Οι δηλώσεις Αναστασιάδη, είπε ο κ. Χριστόφιας, αποτελούν πανηγυρική επιβεβαίωση και επαλήθευση των καταγγελιών του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Χριστόφιας διερωτήθηκε εάν υπάρχουν πολιτικά θέσμια στην Κύπρο και πρόσθεσε ότι ουδείς αναγκάζει τον Πρόεδρο Κληρίδη να διατηρεί, κατά την έκφρασή του, ένα Εθνικό Συμβούλιο για το θεαθήναι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ