Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το στοίχημα είναι προκαθορισμένο

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφορικά με τη Σύνοδο του Ελσίνκι

Από τη Θεσσαλονίκη, που βρισκόταν χτες η Αλέκα Παπαρήγα, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τη Σύνοδο στο Ελσίνκι: «Η κυβέρνηση και δυστυχώς η πλειοψηφία της Βουλής, έχει επιλέξει ένα δρόμο στα πλαίσια της λεγόμενης νέας τάξης πραγμάτων, που στην ουσία λειτουργεί ως ένα προκαθορισμένο στοίχημα όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και τη δίκαιη λύση του Κυπριακού. Δηλαδή, έτσι κι αλλιώς το πλαίσιο, μέσα στο οποίο βολεύεται η κυβέρνηση να λειτουργεί, είναι ένα πλαίσιο αρνητικό για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Αυτό που θα κάνει η κυβέρνηση στο Ελσίνκι είναι να πραγματοποιήσει μερικούς προεκλογικούς τακτικισμούς, αξιοποιώντας, αν θέλετε, και τις αντιθέσεις που υπάρχουν στα πλαίσια της ΕΕ και την αντίθεση των ηγετικών δυνάμεών της, αν πρέπει η Τουρκία να είναι με τη μία ή την άλλη μορφή συνδεδεμένη χώρα με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ομως η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι τέτοια που κι αυτές τις αντιθέσεις δεν είναι σε θέση να τις αξιοποιήσει.

Θέλω να προσθέσω και το εξής: Το Ελσίνκι δεν αφορά μόνο το θέμα της υποψηφιότητας της Τουρκίας. Υπάρχουν κι άλλα ζητήματα που θα συζητηθούν στο Ελσίνκι και που δυστυχώς η κυβέρνηση δεν ενημερώνει. Δυστυχώς όμως και τα άλλα κόμματα, ενώ ξέρουν, δεν καταθέτουν δημόσια τις προτάσεις τους στο λαό.

Θα συζητηθεί το θέμα της συγκρότησης του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Στρατού, με στόχους να επεμβαίνουν στα εσωτερικά των χωρών και τη γενικότερη στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης. Θα συζητηθεί το θέμα της Διακυβερνητικής Διάσκεψης και ο τρόπος λειτουργίας της ΕΕ. Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι μετά το Ελσίνκι - ελέω και της ελληνικής κυβέρνησης και μιας δήθεν σύγχρονης αντίληψης που κυριαρχεί στην Ελλάδα - η ΕΕ θα γίνει πιο αυταρχική, πιο δεσποτική, γιατί είναι ιμπεριαλιστική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ