Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Να «φουντώσουν» νέοι αγώνες!

Περιοδεία του Τ. Τσιόγκα, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, στο εργοστάσιο της ΙΝΤΡΑΜΕΤ, ενόψει του συλλαλητηρίου της 9ης Οκτώβρη

Κάλεσμα να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, που διοργανώνει το ΚΚΕ στις 9 Οκτώβρη, στην Αθήνα, απηύθυνε ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής του ΚΚΕ, στους εργαζόμενους της ΙΝΤΡΑΜΕΤ, του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ, που εδρεύει στη Λάρισα, στα πλαίσια της προχτεσινής του περιοδείας στο εργοστάσιο. Ο Τ. Τσιόγκας, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, που έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους εργαζόμενους, ανέλυσε τις πολιτικές θέσεις και τις προτάσεις του Κόμματος για τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Στην ομιλία του, τόνισε ότι το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ αποτελεί πάνω απ' όλα λαϊκή κινητοποίηση και πρέπει να σημάνει νέο ξεκίνημα, για να φουντώσουν νέοι λαϊκοί διεκδικητικοί αγώνες, με βάση τις ανάγκες που έχει ο εργάτης και η οικογένειά του. «Η κυβέρνηση - είπε χαρακτηριστικά - κάνει λόγο για ισχυρή Ελλάδα. Εμείς απέναντι στην "ισχυρή" Ελλάδα του μεροκάματου, του κατώτερου μισθού, των 560 ευρώ, αντιπαραθέτουμε την πρότασή μας για κατώτερο μισθό των 1.200 ευρώ και της κατώτερης σύνταξης των 950 ευρώ. Και την καταθέτουμε στην εργατική τάξη να την κάνει στόχο πάλης». Και αφού αναφέρθηκε στο σύνολο των προτάσεων του ΚΚΕ για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, υπογράμμισε: «Τα δικά σας αιτήματα, τις δικές σας ανάγκες θέλουμε να προβάλλουμε. Γι' αυτό και σας καλούμε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, σ' αυτήν τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση».

Οι περιοδείες στους χώρους δουλιάς στο νομό Λάρισας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο, καθώς οι θέσεις του ΚΚΕ ακούγονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από πολλούς συναντούν αποδοχή. Ταυτόχρονα, στα πλαίσια των προετοιμασιών, προγραμματίζονται ενημερωτικές συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε συνοικίες της πόλης, σε επαρχίες και στα χωριά του νομού. Στόχος της εξόρμησης δεν είναι μόνο να ενημερωθούν όλοι οι Λαρισαίοι για το χρόνο και τον τόπο του συλλαλητηρίου, αλλά και να μάθουν γιατί γίνεται και σε τι αποσκοπεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ