Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Η αντιεκπαιδευτική πολιτική υπεύθυνη για τα οξυμένα προβλήματα

Κάλεσμα στους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Κερατσινίου, να πάρουν μαζικά μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ στις 9 Οκτώβρη, απηύθυναν χτες τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ κατά την επίσκεψή τους στα δύο σχολεία.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Γιώργος Κατρίτσης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, ο Αλέκος Ψαρράς Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΛΜΕ Πειραιά και ο Κώστας Αννινος, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας επισήμαναν στους καθηγητές τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας, όπου, για μια ακόμα φορά, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα κτίρια, με ανεπαρκείς υποδομές και μέσα σε πληθωρικά τμήματα. Ο μικρός αριθμός των διορισμών, τόνισαν, σε σχέση με τις ανάγκες της εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με την απαράδεκτη καθυστέρηση στις τοποθετήσεις νεοδιόριστων, αποσπασμένων και αναπληρωτών προμηνύει και νέα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων από την αρχή της χρονιάς και προεξοφλεί χαμένες διδακτικές ώρες.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, που προεκλογικά υποσχόταν να αλλάξει πολλά, μέχρι στιγμής κατάργησε τις πανελλαδικές εξετάσεις στη Β' Λυκείου και περιόρισε τον αριθμό των εξεταζόμενων μαθημάτων στη Γ' Λυκείου από εννιά σε έξι, προχώρησε σε μια ακόμη ρύθμιση για τους αναπληρωτές στην ίδια λογική της αδιοριστίας και πολιτικής ομηρίας με τις ρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ και φρόντισε να αλλάξει όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης που είχαν τοποθετηθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το γνωστό αδιαφανή τρόπο και στη θέση τους τοποθέτησε τα «δικά τους παιδιά».

Στα βασικά πολιτικά ζητήματα και τα δύο κόμματα του δικομματισμού, επισήμαναν τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, παρουσιάζουν απόλυτη σύμπλευση και αυτό εκφράζεται και στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Ο αγώνας για τη μόρφωση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για το μισθό, την υγεία και τα άλλα δικαιώματα του λαού που ολοένα και περικόβονται σήμερα. Γι' αυτό όλοι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να συστρατευτούν στον ευρύτερο αγώνα ενάντια στην πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την ανεργία, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς (2024-10-10 00:00:00.0)
Πήραν πίσω τις απολύσεις μετά την κατακραυγή (2017-11-16 00:00:00.0)
Πλούσια δραστηριότητα των εκπαιδευτικών (2013-07-24 00:00:00.0)
Ελλείψεις και κενά σε σχολεία (2002-10-30 00:00:00.0)
Οξυμένα προβλήματα στα σχολεία του νομού (2002-10-10 00:00:00.0)
Στο πλευρό των μαθητών (1998-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ