Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Σάββα, παιδί μου... »

Μέσα στην «καλή χαρά» των Ολυμπιακών Αγώνων είδαν και στον ελληνικό Τύπο το φως πλευρές μιας σειράς δημοσιευμάτων της τουρκικής εφημερίδας «Ραντικάλ», σχετικά με την υπόθεση Οτσαλάν. Η περίοδος (Ολυμπιακοί) ήταν τόσο «χαρούμενη» που τα συγκεκριμένα στοιχεία «τα έφαγε η μαρμάγκα» και πέρασαν εντελώς στα ψιλά...

***

Σε ένα από αυτά τα δημοσιεύματα (αναδημοσιεύτηκε στην «Ελευθεροτυπία» - 25/8/2004) γινόταν λόγος για συναλλαγή μεταξύ του τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ Ν. Μπερνς με τον τότε υπουργό Εξωτερικών Θ. Πάγκαλο (που είχε πάρει την εντολή από τον Κ. Σημίτη «να δώσει τέρμα στην υπόθεση») για την παράδοση του Οτσαλάν από τα ελληνικά χέρια στους Τούρκους μέσω των ΗΠΑ:

*

«... ο τότε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Πάγκαλο, ο οποίος του τόνισε ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει μεν να απομακρύνει από τη χώρα τον Οτσαλάν, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό μέχρι στιγμής. Τότε - κατά τη "Ραντικάλ" - ο Μπερνς πραγματοποίησε μια κρίσιμη επέμβαση: "Φροντίστε να αποστείλετε τον Οτσαλάν στην Κένυα και τα υπόλοιπα είναι δική μας υπόθεση", φέρεται ειπείν στον Θ. Πάγκαλο...».

***

Σε άλλο δημοσίευμα, δε, της «Ραντικάλ» (που αναδημοσιεύτηκε χτες στα «Νέα») εμφανίζεται ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας να δηλώνει ότι ήδη από τις 4 Φλεβάρη του 1999 (δυο βδομάδες πριν τη σύλληψη Οτσαλάν) υπήρχε «πρόταση από τις ΗΠΑ να εξασφαλίσουν τη σύλληψη του Οτσαλάν» για λογαριασμό της Τουρκίας...

*

Αυτά γράφει η «Ραντικάλ». Και, βεβαίως, δεν είναι δική μας υπόθεση να τα υιοθετήσουμε. Είναι όμως υπόθεση του ελληνικού λαού να αναρωτηθεί: Αλήθεια, στοιχειώδης ευθιξία από τους πρωταγωνιστές εκείνης της ντροπιαστικής υπόθεσης, να τοποθετηθούν στα εν λόγω δημοσιεύματα, δεν υπάρχει; ΄Η μήπως η ευθιξία τους εξαντλήθηκε με εκείνα τα αλήστου μνήμης «Σάββα, παιδί μου, πέτα τον έξω»;..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ