Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
30 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
Μια ζηλευτή γωνιά του Φεστιβάλ

Ενας χώρος για τα παιδιά αλλά και για όσους αισθάνονται παιδιά, με ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, θα είναι φέτος ο Παιδότοπος του 30ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Φοιτήτριες των Παιδαγωγικών Τμημάτων (Δασκάλων και Νηπιαγωγών) του Πανεπιστημίου Αθήνας, έχουν διαμορφώσει, σε συνεργασία με ειδικούς, ένα όμορφο πρόγραμμα. «Μας ενδιαφέρει το παιδί να περάσει καλά», τονίζει στο «Ρ» σχετικά με το πρόγραμμα του Παιδότοπου, η Χριστίνα Νομικού, μέλος του Τομεακού Γραφείου της Οργάνωσης Πανεπιστημίου Αθηνών της Σπουδάζουσας. Η Χ. Νομικού εξηγεί ότι οι δραστηριότητες ενός παιδιού σήμερα, το βάζουν σε καλούπια: παίζει νιντέντο, βλέπει τηλεόραση, χωρίς καμιά επικοινωνία, συλλογικό παιχνίδι κ.τ.λ. Οι δραστηριότητες του παιδότοπου αποσκοπούν ακριβώς στο αντίθετο. Επίσης, βασικός στόχος του Παιδότοπου είναι να δώσει στα παιδιά ερεθίσματα, ώστε να αποκτήσουν επαφή με το καλό βιβλίο.

Το ξεχωριστό πρόγραμμα του Παιδότοπου έχει ως εξής:

Πέμπτη 16/9, στις 7:30 μ.μ., το θέατρο σκιών του Γιάννη Νταγιάκου θα παρουσιάσει το έργο «ο Καραγκιόζης στο πανηγύρι της Ειρήνης».

Παρασκευή 17/9, στις 8:30 μ.μ., εκδήλωση με θέμα: «Μυστικά μηνύματα και κρυμμένοι θησαυροί». Τα μεγαλύτερα παιδιά και οι μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον κόσμο και στο χρόνο μέσα από εικόνες! Μια προβολή σλάιντς θα αποτελεί την πρόσκληση γι' αυτήν την περιήγηση στην εξέλιξη της γραφής στον κόσμο, ανάμεσα σε μύθους, μυστικούς κώδικες, ανεξιχνίαστα μηνύματα ή παράξενα χαράγματα που αποκρυπτογραφήθηκαν, ένα πανόραμα θησαυρών λόγου και τέχνης που διασώσανε την ανθρώπινη σκέψη σε όποια γλώσσα κι αν εκφράστηκε, σε όποιον πολιτισμό κι αν ανήκε. Το οπτικοακουστικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η Ζωή Βαλάση στηρίζεται στο βιβλίο του Διονύση Βαλάση «Μια περιπέτεια χωρίς τέλος. Η ιστορία της γραφής και του βιβλίου».

Σάββατο 18/9, στις 7 μ.μ., «τα παιδιά φτιάχνουν Το Μεγάλο Βιβλίο της Ειρήνης». Τους μικρούς καλλιτέχνες θα βοηθήσουν με τις συμβουλές, τις ιδέες και την αισθητική τους οι εικονογράφοι Λεμονιά Αμαραντίδου, Βάλλυ Λιάπη, Διατσέντα Παρίση, γνωστές από τις εικόνες των βιβλίων τους και ιδιαίτερα αγαπημένες από τους μικρούς αναγνώστες.

Κυριακή 19/9, στις 7 μ.μ., «κόκκινη κλωστή δεμένη... Ωρα για παραμύθι» με την Μυρτώ Λογαρά. Μπορεί ένα μικρό παγονάκι να τα βάλει με το ποτάμι, με την πονηρή αλεπού, με ολόκληρο μελίσσι, με τους στρατιώτες ακόμη και με τον ίδιο το βασιλιά; Μπορεί να γελοιοποιήσει την εξουσία και να τιμωρήσει την αδικία; Μπορεί, μας λέει το παραμύθι «Το παγονάκι και το χρυσό φλουρί», που έχει διαλέξει να διηγηθεί και να ζωντανέψει η ηθοποιός Αργυρώ Λογαρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ