Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μπαλάκι»...

«Μπαλάκι» η μία στην άλλη εξακολουθούν να κάνουν τις ευθύνες για την πτώση του ελικοπτέρου «Σινούκ» όλες οι αρμόδιες πολιτικές, κρατικές και στρατιωτικές υπηρεσίες, που εμπλέκονται στην ασφάλεια των πτήσεων, τέσσερις μέρες μετά το τραγικό συμβάν.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) επιμένει ότι δε φέρει ευθύνη για την πτήση και κατά συνέπεια για την πολύωρη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε από την ώρα που το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ μέχρι την κινητοποίηση των δυνάμεων διάσωσης. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης του ελικοπτέρου «Σινούκ», που έλαβε η ΥΠΑ το περασμένο Σάββατο το πρωί (το δημοσιοποίησε προχτές), η πτήση είχε χαρακτηριστεί - με χειρόγραφο τρόπο - στρατιωτική, φέροντας τα χαρακτηριστικά «V.F.R. MILITARY FLIGHT». Ως εκ τούτου, υποστηρίζουν τα στελέχη της ΥΠΑ, η Υπηρεσία δε φέρει ευθύνη για την πτήση, αφού αυτή δεν είχε χαρακτηριστεί πτήση «διακεκριμένου προσώπου» (VIP). Τα ίδια στελέχη αναφέρουν ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, αν και είχαν αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το ελικόπτερο, εντούτοις δεν κινητοποιήθηκαν αμέσως, καθώς οι αρμόδιες στρατιωτικές υπηρεσίες τους είχαν διαβεβαιώσει ότι υπήρξε επαφή με τον πιλότο του μοιραίου ελικοπτέρου.

Από την πλευρά της Πολεμικής Αεροπορίας υποστηρίζεται ότι με το σχέδιο πτήσης που εστάλη στην ΥΠΑ, η πτήση χαρακτηρίζεται ως X - RAY 1, που σύμφωνα με τη στρατιωτική ορολογία σημαίνει ότι πρόκειται για πτήση VIP.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ