Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί όχλου...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Πάνω από τρεις εργάτες είστε όχλος»(!!!) αναφώνησε σε επιτιμητικό ύφος ένας ασφαλίτης στην Κόρινθο, χτες, όταν εντοπίστηκε και απαιτήθηκε η απομάκρυνσή του από τους εργάτες της αλλαντοβιομηχανίας ΒΕΚΚΑ, που καθημερινά βρίσκονται στην πύλη του εργοστασίου, πραγματοποιώντας επίσχεση εργασίας και διεκδικώντας δεδουλευμένα πέντε μηνών.

«Προστατεύουμε την κοινωνία. Γιατί εδώ υπάρχει ένας όχλος κι εμείς εφαρμόζουμε το νόμο», συνέχισε ακάθεκτος την περισπούδαστη ανάλυσή του, δίνοντας και την εξήγηση της αυταρχικής συμπεριφοράς των συναδέλφων του, όταν λίγες μέρες πριν επιτέθηκαν στους ίδιους εργάτες, λειτουργώντας σαν ιδιωτική περιφρούρηση της εργοδοσίας.

Στο ερώτημα ενός εργάτη, πώς είναι δυνατόν, οι εργάτες που διεκδικούν το δίκιο τους και το αυτονόητο δικαίωμα να αμείβονται για την εργασία τους να είναι όχλος, ο ασφαλίτης απεφάνθη: «Ακουσε, αφού είστε συγκεντρωμένοι πάνω από τρεις εργάτες, είστε όχλος»!!! Κάπου εδώ το «λογύδριο» τελείωσε, καθώς η «πλάκα» πήγαινε μακριά, ο ασφαλίτης αναγκάστηκε να πάει από εκεί που ...ήρθε.

Πάντως, το προαναφερόμενο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα, που έχει καταγγείλει, ακόμη και πολύ πρόσφατα, ο «Ριζοσπάστης». Και τόσο το γεγονός αυτό, όσο και η επιχειρηματολογία του εν λόγω ασφαλίτη, που θυμίζει κάτι από «σύσταση συμμορίας άνω των τριών ατόμων» εποχών αλήστου μνήμης, φανερώνει ότι οι γνωστές πρακτικές και μέθοδοι δεν ξεχνιούνται. Βλέπετε, έχει ιστορία η ...μεγάλη των ασφαλιτών σχολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ