Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η εμπλοκή του ΕΚΑΒ και η ενημέρωση του υπουργού Υγείας

Μισή ώρα νωρίτερα απ' τον υπουργό Εθνικής Αμυνας ενημερώθηκε ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης όπως προκύπτει από στοιχεία του ΕΚΑΒ που έδωσε χτες στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας. Ο Ν. Κακλαμάνης ενημερώθηκε στις 13:50 από το ΕΚΑΒ, ενώ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ενημερώθηκε στις 14:18.

Ο υπουργός Υγείας διέψευσε πληροφορίες ότι αυτός ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή για το δυστύχημα. «Οχι. Αυτό δεν έγινε», είπε ο Ν. Κακλαμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Το ιστορικό σε σχέση με το ΕΚΑΒ και μόνο», όπως το παρουσίασε χτες ο Ν. Κακλαμάνης έχει ως εξής:

Στις 13:50 ενημερώθηκε ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΑΒ, απ' το γιατρό της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ για το γεγονός που είχε συμβεί.

«Αμεσα ενημερώθηκα εγώ που ήμουνα στη Θεσσαλονίκη και ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Τομέα Υγείας (ΣΟΤΥ)», είπε ο Ν. Κακλαμάνης και πρόσθεσε: Αμέσως ενημερώθηκε ο διευθυντής του ΕΚΑΒ και αναχώρησαν πέντε απλά ασθενοφόρα και δύο κινητές μονάδες «για την ευρύτερη περιοχή, που εικάζετο ότι είχε γίνει το ατύχημα γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε δοθεί επακριβώς το στίγμα». Τα ασθενοφόρα και οι κινητές μονάδες είχαν μαζί τους είκοσι σάκους για νεκρούς «καθώς γνωρίζαμε ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν 17 άτομα», είπε ο Ν. Κακλαμάνης.

Ταυτόχρονα, ειδοποιήθηκαν πέντε άτομα του ειδικού τμήματος καταστροφών του ΕΚΑΒ να βρίσκονται στην Ελευσίνα, όπου με δύο γιατρούς του τμήματος αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ τέθηκαν σε ετοιμότητα για άμεση αναχώρηση, εάν και εφόσον την κρίνει σκόπιμη η ηγεσία του στρατού -«στην απίθανη περίπτωση, δηλαδή, που βρίσκαμε κάποιον επιζώντα».

«Η ροή των πληροφοριών, είπε ο Ν. Κακλαμάνης, που είχε το ΕΚΑΒ ανά πάσα στιγμή ετίθετο υπόψη μου σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης και προσπαθούσαμε να συντονίσουμε την κατάσταση που μας αφορούσε. Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και οι υγειονομικοί σταθμοί της περιοχής του ατυχήματος είχαν τεθεί σε ετοιμότητα. Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αποφάσισε οι νεκροί να μεταφερθούν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Λάρισας. Τελικά, μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, γιατί στο στρατιωτικό νοσοκομείο δεν υπήρχαν ψυγεία για να γίνει η φύλαξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ