Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
30 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Οχι στις ταινίες φαστ - φουντ

Οταν ο ποιοτικός κινηματογράφος «κόβεται» από τις εταιρίες διανομής, βρίσκει τη θέση του στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Στο χώρο του κινηματογράφου του 30ού Φεστιβάλ θα προβληθούν μια σειρά ταινίες που έκαναν ένα σύντομο πέρασμα από λίγες αίθουσες το χειμώνα κι έπειτα τις... εξαφάνισε το μαγικό ραβδάκι του Χάρι Πότερ κι άλλων «μάγων».

Συγκεκριμένα, θα προβληθούν οι ταινίες:

Αύριο Πέμπτη, στις 8.30 μ.μ., «Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων» του Hayao Miyazaki και στις 10.30 μ.μ., «Ελέφαντας» του Γκας Βαν Σαντ.

Την Παρασκευή 17/8, στις 8.30 μ.μ., «Κομαντάτε» του Ολιβερ Στόουν και στις 10.30 μ.μ., «Η Επιστροφή» του Αντρέι Ζβιαγκιντσέφ.

Το Σάββατο 18/9, στις 10.30 μ.μ., «Ντόγκβιλ» του Λαρς Φον Τρίερ.

Την Κυριακή 19/9, στις 10 μ.μ., θα προβληθεί το «Ταξίδι στα Κύθηρα», του Θ. Αγγελόπουλου, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Μάνο Κατράκη, που πραγματοποιείται στο φετινό Φεστιβάλ.

«Κατά τη γνώμη μας, αυτές οι ταινίες άξιζαν πολύ περισσότερο από τον φαστ - φουντ κι ανώδυνο χολιγουντιανό κινηματογράφο, αλλά δεν προωθήθηκαν καθόλου από τις εταιρίες διανομής», τονίζει στο «Ρ» η Αντωνία Βλάχου, μέλος της κινηματογραφικής ομάδας της Πολιτιστικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ κι εξηγεί ότι η επιλογή προβολής τους στο Φεστιβάλ στοχεύει στο να δώσει στον κόσμο μια ευκαιρία να τις δει. «Κρατάμε κριτική στάση - συνεχίζει επίσης - δε συμφωνούμε σε όλα όσα λένε οι συγκεκριμένες ταινίες, αλλά θεωρούμε ότι δίνουν ερεθίσματα, έναυσμα για κουβέντα και προβληματισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ