Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υπεράνω πάσης ευθύνης!

Στη γραμμή της απόσεισης των πολιτικών ευθυνών για την πτώση του «Σινούκ» επιμένει η κυβέρνηση, επιχειρώντας, ταυτόχρονα, να «κλείσει» το θέμα με την παραπομπή στις επιτροπές που συστάθηκαν από το υπουργείο Αμυνας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικρότησε το χειρισμό του θέματος από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που ανέδειξαν ως «μείζον θέμα» την καθυστέρηση στην ενημέρωση της κυβέρνησης, ακριβώς για να δικαιολογήσει την «απάντηση» της κυβέρνησης να μετακυλίσει τις ευθύνες στο μηχανισμό της Πολεμικής Αεροπορίας και να προχωρήσει στην «καρατόμηση» του αρχηγού του ΓΕΑ.

«Η καθυστέρηση που ορθώς αναδείχτηκε από τα ΜΜΕ σε μείζον θέμα, είναι αυτή η οποία οδηγεί στο πρώτο και άμεσο συμπέρασμα: Δεν κινήθηκαν, όπως θα έπρεπε να είχαν κινηθεί οι υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Αυτός ήταν και ο λόγος, για τον οποίο ζητήθηκε η παραίτηση του αρχηγού της Αεροπορίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θ. Ρουσόπουλος, επιχειρώντας να παρουσιάσει ως «ορθή» την αντίδραση της κυβέρνησης. Παράλληλα, απέδωσε τις ευθύνες στους «εμπλεκόμενους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς ή άλλα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας», τα οποία δεν έκαναν τις κινήσεις που έπρεπε να κάνουν από τη στιγμή που το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη ένα γαϊτανάκι μεταξύ των υπουργών γύρω από την ώρα που ενημερώθηκαν για το τραγικό δυστύχημα, σε μια προσπάθεια να επιμεριστούν οι ευθύνες, τόσο για την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, όσο και για την ενημέρωση του πρωθυπουργού. Ο Θ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι ο ίδιος ενημερώθηκε περίπου στις 2.15 το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ ο Κ. Καραμανλής μεταξύ 2.10 και 2.20 από τον υπουργό Αμυνας.

Ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι μετά το δυστύχημα όλα τα «Σινούκ» είναι καθηλωμένα στο έδαφος, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Σε ερώτηση αν το μοιραίο «Σινούκ» είχε πρόβλημα από την κατασκευή του, παρέπεμψε στην έρευνα που διεξάγεται.

Τεχνική έρευνα γίνεται επίσης και στο αεροσκάφος «Εμπαέρ», που χρησιμοποιούσε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στις μετακινήσεις της, καθώς το συγκεκριμένο αεροσκάφος «είχε πρόβλημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ