Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ρεσεψιονίστ...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΤΟΜΦΩΔΗΣ, «αρχοντικός» και με πάμπολλες βαρύγδουπες εκφράσεις, χτες, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητήθηκε η ίδρυση του υπουργείου Τουρισμού. Λες και του έδωσαν, ταυτοχρόνως, τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομίας και Αμυνας!

Μάλλον υπερβολική εμφάνιση, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι βασικοί άξονες της τουριστικής πολιτικής - όπως η προβολή στο εξωτερικό - έχουν ανατεθεί στον Θ. Ρουσόπουλο και τον Γιώργο Αλογοσκούφη και πως για να κάνει μια νομοθετική πράξη το εν λόγω υπουργείο πρέπει να ρωτήσει πρώτα σχεδόν τη μισή κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τη δουλιά που του ανέθεσαν (δηλαδή του διεκπεραιωτή συμφερόντων των εγχώριων μεγαλοξενοδόχων), ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι διατεθειμένος να την κάνει. Αλλωστε, το στιλ του πάντα παρέπεμπε σε ...«ρεσεψιονίστ».

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ η φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου χτες για τη μείωση των εξοπλισμών Ελλάδας και Τουρκίας: «Υπάρχουν γραπτές συμφωνίες που δεν τηρούνται και προφορικές που τηρούνται». Μόνο που καλό είναι να ξέρει και ο Ελληνας πολίτης τι ...λένε αυτές οι «προφορικές συμφωνίες» και τι αφορούν.

Εκτός πια κι αν η εξωτερική πολιτική εφεξής θα ασκείται σε ...δείπνα και θα βασίζεται σ' «αυτά που είπαμε», όπως τα θυμάται ο καθένας.

ΚΑΤΑ ΤΟΥ «κομματισμού» στο δημόσιο τομέα, δήλωσε χτες ο γραμματέας της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Μάλλον περίεργο να το λέει ο άνθρωπος, που φέρεται ότι μεταφέρει στο Μαξίμου την απαίτηση των «γαλάζιων παιδιών» για διορισμούς, δε νομίζετε;

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ...το αυτονόητο στα μυαλά των «κομματαρχών» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που λέει ότι όποιος έχει το κράτος διορίζει τους δικούς του, δεν το δημιούργησε η φαντασία τους. Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν το δημιούργησαν.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ