Σάββατο 6 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Βιομηχανική αιμορραγία»

Τα τελευταία χρόνια δεκάδες επιχειρήσεις του νομού Λάρισας μεταφέρθηκαν σε γειτονικές βαλκανικές χώρες, ή σε άλλες περιοχές της χώρας μας, όπου υπάρχουν προσφορότερα κίνητρα και διασφαλίζονται μεγαλύτερα κέρδη για τους επιχειρηματίες. Αποτέλεσμα αυτής της «βιομηχανικής αιμορραγίας» είναι ο νομός να οδηγείται σε παραγωγική υποβάθμιση και να γιγαντώνεται το πρόβλημα της ανεργίας.

Τελευταία αποχώρηση είναι αυτή της «Froza» - εργοστάσιο επεξεργασίας φρούτων και λαχανικών - η οποία μεταφέρεται στη Μακεδονία, ή, κατ' άλλες πληροφορίες, στη Βουλγαρία, στο πλαίσιο επιχειρησιακής αναδιάρθρωσης που προχωράει η μητρική εταιρία «Γενική Τροφίμων ΑΕ» (Ομιλος Δέλτα). Οι 30 μόνιμοι και οι 280 εποχικοί εργαζόμενοι του εργοστασίου μένουν χωρίς δουλιά, ενώ βαρύ είναι το πλήγμα για εκατοντάδες αγρότες της περιοχής, που τροφοδοτούσαν τη «Froza» με φρούτα και λαχανικά.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί και το μόνο που μένει στους εργαζόμενους και στους παραγωγούς είναι να βγουν στον αγώνα για το μεροκάματο και το εισόδημα. Κι είναι παρήγορο ότι ήδη το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού πήραν πρωτοβουλία για την οργάνωση αυτού του αγώνα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ