Σάββατο 6 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Να αντικρούσει ο λαός τα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Η υπόθεση της αναγνώρισης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας από τις ΗΠΑ ως «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» απασχόλησε και χτες τη Βουλή παρότι η σχετική συζήτηση αφορούσε σε Επερώτηση για τις λαϊκές αγορές.

Οι εκπρόσωποι του δικομματισμού αναλώθηκαν σε «αλληλοκατηγορίες» για το ποιος από τους δύο ευθύνεται για την εξέλιξη, αλλά απέφυγαν να καταγγείλουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που κρύβονται πίσω από την αναγνώριση της ΠΓΔΜ.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο Α. Τζέκης, βουλευτής του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι για τις τελευταίες εξελίξεις ευθύνες έχουν και τα δύο κόμματα και δεν είναι τυχαίο ότι δε λένε το παραμικρό για τις ΗΠΑ και τα σχέδιά τους στην περιοχή. Ο βουλευτής κάλεσε τον ελληνικό λαό να επαγρυπνεί και να κάνει δική του υπόθεση την αντίκρουση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή και να μην αφήσει τις εξελίξεις στα χέρια των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Επικαλούμενος δε το χτεσινό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» είπε ότι η υποταγή της χώρας στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστών έφτασε σε τέτοιο σημείο ώστε τα τουρκικά αεροπλάνα να προχωρούν σε αλλεπάλληλες προκλήσεις στο Αιγαίο με πρόσχημα ΝΑΤΟική άσκηση, στην οποία διοικητής είναι Ελληνας!

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα ενημερωθεί την Τετάρτη από τον υπουργό Εξωτερικών, Π. Μολυβιάτη, η Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ