Σάββατο 6 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... παρακολουθούμενα

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ! Καθ' όλα νόμιμη η εγκατάσταση καμερών στα εμπορικά καταστήματα για την παρακολούθηση πελατών και υπαλλήλων, σύμφωνα με την απόφαση του 6ου Τμήματος του Αρείου Πάγου...

Οχι, φυσικά, πως τα μεγάλα καταστήματα (όπου εντοπίζεται το πρόβλημα) περίμεναν την απόφαση για να εγκαταστήσουν τέτοιου είδους συστήματα. Εδώ και χρόνια τα έχουν και τα λειτουργούν, με την ανοχή και τη συναίνεση του κράτους.

Εν ολίγοις, αν κάποιος έχει πλέον την ατυχία να κινείται σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, ακόμη και για να ρίξει μια ματιά στα καταστήματα, δεν υπάρχει καμία στιγμή της δραστηριότητάς του, η οποία να μην καταγράφεται.

Οσον αφορά στο πού πάνε και πού αποθηκεύονται όλα αυτά τα προσωπικά δεδομένα, είναι προφανώς έξω από κάθε έλεγχο. Οταν κανείς δε γνωρίζει τι γίνεται με τα δεδομένα των κρατικών «ηλεκτρονικών χαφιέδων», φανταστείτε τι γίνεται με τους ...ιδιωτικούς.

Είναι, βέβαια, φανερό ότι οποιεσδήποτε «συνεργασίες» μπορούν να επιτευχθούν. Ενα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης του κόσμου ανά πάσα στιγμή είναι το ζητούμενο, για όσους δεν το έχουν καταλάβει.

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΣ από την πορεία της «Εταιρίας Τουριστικών Ακινήτων», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Δημήτρης Αβραμόπουλος, διότι - όπως λέει - δεν είναι αποτελεσματική...

Μόνο που δεν μπήκε στον κόπο να μας διευκρινίσει ποια είναι τα αποτελέσματα που θα ήθελε να έχει. Πάντως, αποκλείεται να έχουν και την παραμικρή σχέση με τη δημιουργία προϋποθέσεων, ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες αναψυχής και ξεκούρασης των εργαζομένων.

Για ξεπούλημα, και μάλιστα γρήγορο, μιλά ο υπουργός και πρώην δήμαρχος. (Ασχετα, αν, για να κάνει μια κίνηση με βάση τους κανονισμούς πού διέπουν το υπουργείο του, πρέπει να ζητήσει τη γνώμη και την υπογραφή της μισής κυβέρνησης).


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ