Σάββατο 6 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Ποτίζουν τη γλάστρα του εθνικισμού

Το παράσιτο του εθνικισμού άρχισε να τροφοδοτείται και πάλι με αφορμή την αναγνώριση από τις ΗΠΑ, της ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ετοιμάζει στη Θεσσαλονίκη το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, ενώ το κλίμα συνεχίζουν να τροφοδοτούν με δηλώσεις τους πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία, ρίχνοντας νερό στο μύλο του ιμπεριαλισμού και των σχεδίων του για τη Βαλκανική.

«Να αντισταθούν σε κάθε έναν που επιδιώκει να μας μετατρέψει από ένα λαό με επίγνωση, σε ένα λαό που θα έχει άγνοια της ιστορίας του και της προέλευσής του», «σε όσους θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε την ιστορία μας», κάλεσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μιλώντας χτες στους μαθητές του 4ου Γυμνασίου της Αλεξανδρούπολης, όπου βρέθηκε με αφορμή την τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη. Φωτίζοντας έτσι, παραπέρα τον προσανατολισμό που έδωσε προχτές ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, δηλώνοντας ότι «είμεθα έτοιμοι ως Εκκλησία να διοργανώσουμε παλλαϊκές διαμαρτυρίες».

Στην Καστοριά από την άλλη, οι αιρετοί του δικομματισμού στην Αυτοδιοίκηση θυμήθηκαν τον Βαν Φλιτ και όπως έγινε γνωστό συζητούν να μετονομάσουν την πλατεία που φιλοξενούσε την προτομή του σε πλατεία Μακεδονομάχων. Μέχρι πριν λίγο καιρό βέβαια συζητούσαν να ξανατοποθετήσουν την προτομή του - εξαφανίστηκε τους τελευταίους μήνες - στο χώρο, μετά από πιέσεις Αμερικανών αξιωματούχων.

Να διατηρήσει χαμηλούς τους τόνους επιχείρησε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας όπου βρίσκεται αναφέρθηκε στο θέμα και κάλεσε το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας να σταθεί στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα που διάφοροι κύκλοι προσπαθούν να στρέψουν το λαό σε νέα εθνικά παραληρήματα οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν εξορμήσεις με την ανακοίνωση του Κόμματος για το θέμα, και καλούν το λαό να επαγρυπνεί, να βρεθεί αντιμέτωπος σε κάθε εθνικιστική εκδήλωση και να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού στην περιοχή των Βαλκανίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ