Σάββατο 6 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Στη Βουλή η δικογραφία

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία που αφορά τη χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του αθλητικού σωματείου «ΑΙΑΣ» προκειμένου να διατεθούν τα χρήματα αυτά στον Κ. Κεντέρη, την Κ. Θάνου, τον Χ. Τζέκο, τον Χ. Ιακώβου και τον Γ. Θεοδωρίδη.

Η δικογραφία έφτασε στη Βουλή με βάση το νόμο για την ποινική ευθύνη των υπουργών προκειμένου να «ερευνηθεί τυχόν ποινική ευθύνη των πρώην υφυπουργών Αθλητισμού Γ. Φλωρίδη, Γ. Λιάνη και Γ. Κουράκη».

Η υπόθεση «ΑΙΑΣ» είχε ξεσπάσει τον Αύγουστο μετά το θόρυβο για την υπόθεση ντόπινγκ των Κεντέρη, Θάνου, όταν αποκαλύφθηκε ότι οι παραπάνω πρωταθλητές έπαιρναν τις επιχορηγήσεις τους και τα πριμ μέσω του «ΑΙΑΝΤΑ» προκειμένου να ξεπεραστούν - όπως έλεγαν οι εμπλεκόμενοι - διάφορες χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Οπως αναφέρεται στο εισαγγελικό έγγραφο που έφτασε στη Βουλή, η έρευνα της υπόθεσης στο σκέλος της εμπλοκής των μη πολιτικών προσώπων θα συνεχιστεί αυτοτελώς.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής 60 βουλευτές με αίτησή τους μπορούν να ζητήσουν τη συζήτηση της υπόθεσης στην Ολομέλεια του Σώματος και να προτείνουν τη σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ