Σάββατο 6 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ

ΠΤΩΧΗ ΧΩΡΑ: «Οπως σε όλα τα εξωτερικά θέματα, το ζήτημα για τη χώρα είναι τι μπορεί με τις κοινές της δυνάμεις να επιδιώξει σήμερα, ύστερα από αυτήν την μονομερή έναντι του ΟΗΕ και της ΕΕ αμερικανική κίνηση» (το κύριο άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ: «Με δεδομένο, λοιπόν, ότι το Κοσσυφοπέδιο βράζει, ενώ η γείτων χώρα δεν στέκει καλά στα πόδια της και με δεδομένο τον μεγαλοϊδεατισμό κάποιων μερίδων των Αλβανών, υπάρχει κίνδυνος συνολικής ανάφλεξης στα Βαλκάνια. Η ίδια η Ευρώπη εμφανίζεται, δικαιολογημένα, εξαιρετικά ενοχλημένη από τα νέα "καουμποηλίκια" του Μπους, σε μια περιοχή που η ίδια χρηματοδοτεί και στηρίζει» (το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΥΔΑ; «Η χρονική συγκυρία που επελέγη και η απουσία κάθε διπλωματικού τακτ από την αμερικανική πλευρά οδηγούν τις σχέσεις της Αθήνας με τη μοναδική υπερδύναμη στο σημείο μηδέν, ενώ το πολυδιαφημισμένο υψηλό επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές τίθεται σε ολική αναθεώρηση» (το κύριο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΟΧΕΣ ΒΑΡΑΝΕ: «Για εμάς δεν αλλάζει κάτι δραστικά, επειδή η κυβέρνηση Μπους έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση. Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που... έβηχε ο Ουάσιγκτον και κρύωνε η Αθήνα» (ο Γ. Σκαρβελάκης στη «ΝΙΚΗ»).

ΤΡΕΜΕ ΑΜΕΡΙΚΗ: «Θα χρησιμοποιήσουμε, άραγε, την ιδιότητα του κράτους-μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας για να καταψηφίσουμε στο άμεσο μέλλον κάποια πρόταση που θα εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα; `Η θα εξακολουθήσουμε να εμφανιζόμαστε "δεδομένοι καρπαζοεισπράχτορες" της Ουάσιγκτον;» (ο Γ. Χαρβαλιάς στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ