Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μέσω Τουρκίας...

Μέρα παννησιωτικής κινητοποίησης κήρυξε την 24η του Νοέμβρη η Παναιγαιακή Συντονιστική Επιτροπή, κλιμακώνοντας τον αγώνα των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου και των ναυτεργατικών σωματείων, τα οποία συμπαρατάσσονται μαζί τους, για το σοβαρότατο και συνεχώς εντεινόμενο πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, τις «τσουχτερές» τιμές των εισιτηρίων και την εφοπλιστική ασυδοσία γενικότερα.

Και πολύ καλά κάνουν. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και όλα δείχνουν ότι θα γίνουν ακόμη χειρότερα, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ - συνεχίζοντας το έργο της προκατόχου της - πορεύεται στα πλαίσια του διαλυτικού κανονισμού 3577/92 της ΕΕ και του νόμου 2932/2001, ενώ ετοιμάζει και νέα προνόμια για τους εφοπλιστές της ακτοπλοΐας.

Για να πάρετε μια μυρουδιά και μόνο των προβλημάτων, αναφέρουμε όσα ειπώθηκαν πρόσφατα σ' ένα συνέδριο αιμοδοτών από τα νησιά του Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε στην Κω. Ο εκπρόσωπος από τη Λέσβο κατήγγειλε αγανακτισμένος ότι για να φτάσει στην Κω και να πάρει μέρος στο συνέδριο, υποχρεώθηκε να πάει από τη Μυτιλήνη στις απέναντι τουρκικές ακτές. Από κει με λεωφορείο πήγε μέχρι το Μποντρούμ (Αλικαρνασσό) και στη συνέχεια με καΐκι έφτασε στην Κω...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ