Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι θα κάνει;

Γρηγοριάδης Κώστας

Πληθαίνουν τα κρίσιμα ερωτήματα, που ζητούν όλο και περισσότερο επίμονα απαντήσεις και αφορούν στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης. Η μια ομάδα εξ αυτών έχει σχέση με τις ελληνοτουρκικές διαφορές, το Κυπριακό και τη σύνοδο κορυφής του Δεκέμβρη της ΕΕ, όπου θα αποφασιστεί η ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Τουρκία.

Η Αγκυρα, από την πλευρά της - πέρα από τα παραμένοντα, σοβαρά προβλήματα δημοκρατίας στο εσωτερικό της Τουρκίας - συνεχίζει και εντείνει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο. Κρατά σε ισχύ το «κάζους μπέλι» εναντίον της Ελλάδας και δεν προχωρά στην αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε αποσύρει τα στρατεύματά της από το κατεχόμενο, βόρειο μέρος του νησιού.

Τι θα κάνει, επομένως, η κυβέρνηση της ΝΔ στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, τον Δεκέμβρη; Οπως καταλαβαίνει ο καθένας, πάντως, η επικείμενη - σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις - θετική απόφαση της συνόδου κορυφής και απόδοση ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Τουρκία, εμμέσως πλην σαφώς, προσφέρει την ευρωενωσιακή νομιμοποίηση στην παράνομη και προκλητική συμπεριφορά της Αγκυρας. Και, βέβαια, η υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης στην απόφαση, καθιστά την τελευταία συνένοχη σε μια ενέργεια, που στρέφεται ευθέως ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ