Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Ποινικοποιούν την πολιτική δράση

Αντιδράσεις για τη δίωξη του γραμματέα της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινωνία των Χανίων, η δίωξη του γραμματέα της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ και μέλους της ΚΕ, Γιώργου Νταγκουνάκη από τον πταισματοδίκη Χανίων για τη συμμετοχή του σε αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που είχε οργανώσει το ΚΚΕ.

Να θυμίσουμε ότι η συγκέντρωση έγινε στις 7/2/04 ενάντια στη φιέστα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, που έστησε ο Δήμος Χανίων με Αμερικανούς στρατιώτες που συμμετείχαν στο αιματοκύλισμα του ιρακινού λαού και τον δήθεν καλλωπισμό της πλατείας Κυκλοφοριακής Αγωγής στην πόλη των Χανίων.

Τη νέα αυτή προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Χανίων, αναφέροντας: «Στη Γενική Συνέλευση των μελών μας που έγινε στις 8/11/04 καταδικάσαμε την κλήση σε απολογία από τον Πταισματοδίκη Χανίων του μέλους του Συλλόγου μας Γιώργου Νταγκουνάκη, για τη συμμετοχή του σε κινητοποιήσεις που έγιναν στο νομό μας στις 7/2/04 ενάντια στην παρουσία αμερικανικού αεροπλανοφόρου με Αμερικανούς "Ράμπο", που ήρθαν για "ξεκούραση" μετά το αιματοκύλισμα του ιρακινού λαού.

Η δίωξη αυτή γίνεται σε μια περίοδο, όπου οι προκλήσεις σε βάρος της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας εντείνονται από τους Αμερικανούς, οι οποίοι ως επικυρίαρχοι και αυτές τις μέρες, με την παρουσία τους στην πόλη μας, συνεχίζουν τις προκλήσεις τους».

Κλείνοντας την ανακοίνωση, ο Σύλλογος καλεί το λαό, τους μαζικούς φορείς του νομού και κάθε δημοκράτη, με όποιο πρόσφορο μέσο να καταδικάσουν αυτή την πρόκληση.

Σε δήλωσή του, προς τα ΜΜΕ, ο Γιώργος Νταγκουνάκης αναφέρει: «Είναι γνωστή η πολύχρονη δράση του ΚΚΕ, του οποίου είμαι στέλεχος (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής), ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς και τις βάσεις τους. Δράση που δεν πρόκειται να σταματήσει.

Είναι επίσης γνωστή και πολύμορφα εκφρασμένη η απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, της νεολαίας, των μαζικών φορέων, της Πρωτοβάθμιας και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των Χανίων να φύγουν από τον τόπο μας οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες και οι βάσεις τους.

Κατά συνέπεια, μια πολιτικού περιεχομένου εκδήλωση σ' αυτήν την κατεύθυνση που έγινε στις 7/2/04 δεν ποινικοποιείται. Είναι σαν να ποινικοποιείται η πολιτική δράση».

Συμπαραστέκεται η ΕΕΔΥΕ

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Επιτροπή Υφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγωνιστή της ειρήνης Γιώργο Νταγκουνάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ, ο οποίος κλήθηκε σε ανάκριση από τον πταισματοδίκη Χανίων για τις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις που οργάνωσε το ΚΚΕ στις 7/2/04 ενάντια στην παρουσία στα Χανιά αεροπλανοφόρου και Αμερικανών φονιάδων (που ήρθαν για «ξεκούραση» μετά το αιματοκύλισμα του ιρακινού λαού).

Οπως σημειώνει η ανακοίνωση, «η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει τις πρακτικές δίωξης, ποινικοποίησης και τρομοκράτησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση ενάντια στους αγωνιστές της ειρήνης που δε συμβιβάζονται με τη βαρβαρότητα του NATO, της ΕΕ και των Αμερικανών ιμπεριαλιστών.

Οι πρακτικές αυτές πυκνώνουν σε μια περίοδο όπου οι τουρκικές προκλήσεις και οι ΝΑΤΟικές παραβιάσεις στο Αιγαίο είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, παίρνοντας επικίνδυνες διαστάσεις για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ενώ απειλείται σοβαρά η ίδια υπόθεση της ειρήνης.

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί "το σχέδιο Ανάν" με την αναγνώριση τετελεσμένων της τουρκικής εισβολής και η αναγνώριση της "Μακεδονίας".

Οσοι προσπαθούν να κάμψουν το φρόνημα και τον αγώνα όλων εκείνων που αγωνίζονται ενάντια στη "Νέα Τάξη Πραγμάτων", χρησιμοποιώντας τρομονόμους ακόμα και τη δικαιοσύνη και εφαρμόζοντας αντιλαϊκά μέτρα ματαιοπονούν.

Η ενωμένη, ανυπόταχτη πάλη του λαού και της νεολαίας, το δυνατό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο θα τους χαλάσει τα σχέδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ