Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ - «ΤΙΣΣΕΝ ΚΡΟΥΠ»
ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ η ποινικοποίηση αγώνων

Αναγκαιότητα ένα πλατύ μέτωπο αγώνα όλων των τμημάτων της εργατικής τάξης. Στους δρόμους σήμερα οι οικοδόμοι όλης της χώρας και οι εργαζόμενοι της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Στα δικαστήρια σέρνει τους συνδικαλιστές του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά η γερμανική πολυεθνική «Τίσσεν και Κρουπ», ποινικοποιώντας προκλητικά τις εργατικές κινητοποιήσεις ενάντια στις αυθαίρετες και καταχρηστικές απολύσεις που έκανε η εργοδοσία.

Η επίθεση της εργοδοσίας, που πυροδοτείται από τη στάση της κυβέρνησης, εντάσσεται στα γενικότερα σχέδια της πολυεθνικής για περιορισμό των δραστηριοτήτων του ναυπηγείου και θα έχει σαν συνέπεια τη διάλυση μιας σημαντικής βιομηχανικής μονάδας και μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

Να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, και να αγωνιστούν συντονισμένα με την υπόλοιπη εργατική τάξη.

Οι εξελίξεις και στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά επιβεβαιώνουν, με δραματικό τρόπο, τη σημασία των αγώνων, όπως αυτόν που δίνουν σήμερα οι οικοδόμοι της χώρας και οι εργαζόμενοι των τεσσάρων εργατικών κέντρων στη βορειοδυτική Ελλάδα. Κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη, για ένα πλατύ μέτωπο αγώνων, των εργατών, με τα άλλα λαϊκά στρώματα, που θα αντιστέκεται στις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου και θα αμφισβητεί ευθέως την αντεργατική πολιτική της ΝΔ.


ΣΕΛ.  11   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ