Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΑΜΟΣ
Κάμερες σε σχολεία!

Την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Καρλοβάσου, καταγγέλλει η ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ

Οπως πάνε, σε λίγο θα τις βάλουν και μέσα στις τάξεις...
Οπως πάνε, σε λίγο θα τις βάλουν και μέσα στις τάξεις...
Τους καμερο-χαφιέδες βάζει μπροστά η δημοτική αρχή Καρλοβάσου στη Σάμο, στον προαύλιο χώρο του Ενιαίου Λυκείου - ΤΕΕ Καρλοβάσου, με τη δικαιολογία της αποφυγής βανδαλισμών, ενεργοποιώντας παλιότερη απόφασή της. Τελευταία, μάλιστα, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες και έχουν τοποθετηθεί οι κολόνες, όπου σχεδιάζεται να εγκατασταθεί το σύστημα παρακολούθησης.

Τη συγκεκριμένη απόφαση καταδικάζει η ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, όπου επισημαίνει: «Οι εργατοϋπάλληλοι, οι αγρότες, οι γυναίκες, οι νέοι έχουν ανάγκη από μια πολιτική, που θα υπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα και όχι των πλουτοκρατών. Για την εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής δε χρειάζεται βία, τρομοκρατία, αυταρχισμός. Χρειάζονται πλέρια δημοκρατικά, λαϊκά δικαιώματα, ατομικά και συλλογικά. Σ' αυτόν τον αγώνα, για μια τέτοια πολιτική, το ΚΚΕ καλεί όλες τις λαϊκές δυνάμεις να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους».

«Μέτρα σαν αυτό που φαίνονται στην αρχή ανώδυνα και ότι τάχα προστατεύουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, αντικειμενικά, εντάσσονται στην πολιτική χτυπήματος των λαϊκών ελευθεριών και των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει τώρα στα ίδια χνάρια και η ΝΔ. Γι' αυτό δε χρειάζεται καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Μη δίνετε βάση στις σειρήνες αποπροσανατολισμού που επιδιώκουν τη συναίνεση και το συμβιβασμό του λαού στα αντιδραστικά μέτρα, στην εφαρμογή αντιλαϊκής πολιτικής», υπογραμμίζει η ΝΕ.

Τέλος, η ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ καλεί το δημοτικό συμβούλιο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να πάρουν πίσω την απαράδεκτη απόφαση και, ταυτόχρονα, καλεί όλους τους φορείς και τους κατοίκους του νησιού να αντιδράσουν για να μην τοποθετηθούν οι κάμερες - χαφιέδες, όχι μόνο στο συγκεκριμένο σχολείο, αλλά σε κανένα σημείο πάνω στο νησί. Επίσης καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα, υπογραμμίζοντας: «Ο λαός δεν έχει ανάγκη από αστυνόμευση, στενή παρακολούθηση και κατάδοση στους κρατικούς μηχανισμούς. Αυτά τα ζήσαμε και είναι γνωστές οι συνέπειές τους στο λαό μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ