Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Να σταματήσει η ταλαιπωρία στο ΙΚΑ

Στο αίτημα για τη μεταστέγαση του ΙΚΑ Γαλατσίου και τη λειτουργία της ακτινολογικής μονάδας, που ήδη απ' το 1998 έχουν εκφράσει οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΙΚΑ και οι μαζικοί φορείς του Γαλατσίου, επανέρχεται με επιστολή του το παράρτημα Γαλατσίου της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ).

Στην επιστολή της η ΠΕΑΕΑ ξεκινάει με το θετικό, ότι δηλαδή το μικροβιολογικό εργαστήριο λειτουργεί. Από 'κει και μετά όμως αναφέρεται σε μια σειρά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους συνταξιούχους και τους άλλους ασφαλισμένους. Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει ότι «το ακτινολογικό εργαστήριο είναι πανέτοιμο αλλά παραμένει παροπλισμένο επειδή δεν έχει πάει για σχετικό έλεγχο η Πυροσβεστική Υπηρεσία όπως δήλωσε ο Ιατρικός Διευθυντής του ΙΚΑ Γαλατσίου σε πρόσφατη επίσκεψη της Διοικητικής Επιτροπής της ΠΕΑΕΑ Γαλατσίου».

Η ΠΕΑΕΑ αναφέρει ακόμα ότι η μετεγκατάσταση του ΙΚΑ στο χώρο που βρίσκεται σήμερα, έγινε με πολύ περίεργο τρόπο, αφού η μετάβαση σ' αυτόν είναι και πολύ δύσκολη και επικίνδυνη και το μίσθωμα μεγάλο. «Πιστεύουμε - αναφέρεται στην επιστολή - ότι η μεταστέγασή του σε ιδιόκτητο κτίριο στην περιοχή του νέου τέρματος Γαλατσίου, όπου υπάρχουν ελεύθεροι χώροι, είναι η σωστή λύση και η δαπάνη θα αποσβεστεί σε λίγα χρόνια από τη δαπάνη του σημερινού ενοικίου». Σ' αυτή την περίπτωση, συνεχίζει η επιστολή, μπορεί να προβλεφτούν οι κατάλληλοι χώροι για λειτουργία όλων των απαραίτητων ιατρικών μηχανημάτων παροχής πλήρους πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, αλλά και ολοκληρωμένων διοικητικών υπηρεσιών για διαδικασίες ασφαλισμένων, συντάξεις κλπ., με το ΙΚΑ, που και τους ασθενείς θα απαλλάξουν από ταλαιπωρία και τα άλλα εργαστήρια και νοσοκομεία του ΙΚΑ θα απαλλάξουν από το βάρος πολλών εξετάσεων και νοσηλείας.

Αλλωστε, καταλήγει η επιστολή, η δημιουργία μιας τέτοιας μονάδας υπαγορεύεται από το μεγάλο αριθμό των ασφαλισμένων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ