Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οφειλόμενη απάντηση

Με αφορμή σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» στις 3 Μάρτη, οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ, με ανακοίνωσή τους δίνουν μια «οφειλόμενη απάντηση», όπως τονίζουν.

Στην ανακοίνωσή τους λοιπόν αναφέρουν ότι «στη στήλη "δήθεν" του "Ελεύθερου Τύπου", στις 3 Μάρτη, σελ. 6, διαβάσαμε ότι "είναι κακό για μια πολιτεία να βγάζει στο δρόμο τους συνταξιούχους, πολύ χειρότερο είναι να τους καθοδηγεί το ΚΚΕ"».

Καταρχήν σημειώνουν ότι «αν το συγκρότημα Βουδούρη δε θέλει οι συνταξιούχοι να βγαίνουν στους δρόμους της πολιτείας, θα πρέπει η πολιτεία, που πιστεύει και υπηρετεί, να είναι δίκαιη απέναντι σε μια γενιά που έχει μια λαμπρή ιστορία σε αυτή τη χώρα». Απευθυνόμενες στην κυβέρνηση υπογραμμίζουν ότι πρέπει «να σέβεται την προσφορά τους και όχι να τους θεωρεί ως περιττό βάρος και να τους πετάει ένα ξεροκόμματο με συνέπεια το 70% των συνταξιούχων να ζει κάτω από το όριο φτώχειας με σύνταξη λιγότερα από 500 ευρώ και το κυριότερο να τους εμπαίζει με μεθοδεύσεις τύπου Γούλα όπως την περίπτωση του ΛΑΦΚΑ».

Σ' ό,τι αφορά τα περί καθοδήγησης, οι συνταξιουχικές ομοσπονδίες απαντούν ότι οι χιλιάδες συνταξιούχοι της χώρας καθοδηγούνται από τις οκτώ Ομοσπονδίες τους που είναι όλων των πολιτικών και συνδικαλιστικών αποχρώσεων. «Εκείνο που σας ανησυχεί είναι ότι οι συνταξιούχοι με τους αγώνες τους σας έχουν γίνει πονοκέφαλος και εκθέτουν την απάνθρωπη πολιτική της πολιτείας», καταλήγουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ