Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση για το δικαίωμα στη δουλιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική που χτυπάει τη μόνιμη και σταθερή εργασία, γενικεύει τις ευέλικτες μορφές εργασίας και διαιωνίζει την πολιτική και εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων, διοργανώνουν την Τρίτη 8 του Μάρτη τα Συντονιστικά Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, Ξενοδοχοϋπαλλήλων ΑΕΙ - ΤΕΙ και οι Επιτροπές Σχολικών Φυλάκων. Η συγκέντρωση, που θα γίνει στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και ώρα 6 το απόγευμα, αποτελεί μία από τις πολύμορφες αγωνιστικές δραστηριότητες των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, ενόψει της απεργίας στις 17 του Μάρτη, για την ανάδειξη των πολιτικών αιτιών των προβλημάτων των εργαζομένων και της ανάγκης συντονισμού της δράσης όλων των εργαζομένων ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής.

Σε ανακοίνωσή τους τα Συντονιστικά καλούν τα σωματεία και εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Ηδη μια σειρά σωματεία με ανακοινώσεις τους καλούν στη συγκέντρωση της Τρίτης και στην απεργία στις 17 του Μάρτη. Σχετικές αποφάσεις, μεταξύ άλλων, έχουν πάρει το Σωματείο στο Περιστέρι, ο Σύλλογος Υπαλλήλων στους Δήμους Ανω Λιοσίων, Καματερού, Φυλής, Θρακομακεδόνων, Πετρούπολης κ.ά.

Τα Συντονιστικά στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων ώστε να δώσει όλο και περισσότερα προνόμια στο κεφάλαιο. Ενώ, σημειώνει, τεράστιες είναι οι ευθύνες του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού που στηρίζουν αυτή την πολιτική. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση τα Συντονιστικά «αποφασίσαμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας με αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας». Στην κατεύθυνση αυτή δηλώνουν τη συσπείρωσή τους στο πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ και καλούν τα σωματεία, τους εργαζόμενους μέσα από μαζικές διαδικασίες, να αποφασίσουν το συντονισμό της δράσης και του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ