Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλατύ άνοιγμα στους χώρους δουλιάς

Με ένα πλατύ άνοιγμα στα εργοτάξια, στα καταστήματα, στα εργοστάσια, στις βιοτεχνίες, σε κάθε χώρο δουλιάς, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας, ενώ οριστικοποιούνται η μια μετά την άλλη οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στους νομούς όλης της χώρας. Στην Αθήνα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κάνιγγος και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, το ΠΑΜΕ καλεί τους απεργούς σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης.

Τις επόμενες μέρες συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι πλατιές συσκέψεις των Γραμματειών του ΠΑΜΕ. Χτες, σε σύσκεψη που οργάνωσε η Γραμματεία Λαυρεωτικής του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή του Δ. Αγκαβανάκη, μέλους της ΕΓ του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της περιοχής διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης που ορίστηκε για τις 11πμ στην πλατεία Μεταλλωρύχων.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, από σήμερα εντείνονται οι εξορμήσεις και οι περιοδείες σε όλους τους χώρους δουλιάς του Λαυρίου. Μεγάλο βάρος θα δοθεί στις επιχειρήσεις που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα, όπως στις εγκαταστάσεις της ΑΛΦΑ ΜΠΕΤΟΝ και της ΑΛΦΑ ΠΡΟΚΑΤ του Αλαφογιάννη, όπου οι εργάτες παραμένουν απλήρωτοι από τα μέσα Δεκέμβρη και έχουν προχωρήσει εδώ και εφτά μέρες σε επίσχεση εργασίας.

Χέρι χέρι η προκήρυξη της απεργίας φτάνει παντού
Χέρι χέρι η προκήρυξη της απεργίας φτάνει παντού
Ανάλογες συσκέψεις προγραμματίζονται τη Δευτέρα στην Κέρκυρα (6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο), στην Αλεξανδρούπολη (7 μ.μ. στο Εμπορικό Επιμελητήριο), στην Καστοριά (6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο) και στα Γρεβενά (7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο).

Σε σύσκεψη καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), σήμερα Σάββατο στις 11 π.μ. στην οδό Πειραιώς 4 (5ος όροφος). Τη Δευτέρα το Συντονιστικό των Εργαζομένων των ΟΤΑ Αττικής καλεί σωματεία και εργαζόμενους του Πειραιά σε πλατιά σύσκεψη στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο της Νίκαιας. Την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 5 μ.μ. στο ΕΚΑ, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος Αθήνας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση με θέμα την απεργία, ενώ την ίδια μέρα, στις 6 μ.μ., το Συνδικάτο Οικοδόμων διοργανώνει πλατιά σύσκεψη στα γραφεία του (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).

Στην Αθήνα, οι ταξικές δυνάμεις εξορμούν σήμερα στο σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ» του κέντρου και στο «Πράκτικερ» του Αιγάλεω και τη Δευτέρα στον ΕΦΕΤ, στη Νομαρχία (Σταδίου), στα νοσοκομεία «Ερρίκος Ντυνάν» και «Αλεξάνδρας», στην ΕΥΔΑΠ Περισσού, στις φαρμακαποθήκες του κέντρου, στο ΜΑΚΡΟ, στο «Καρφούρ» του Ρέντη, στην ICAP, στη «Βόνταφον», στο λιμάνι της Ελευσίνας, στο εργοστάσιο του ΥΠΕΧΩΔΕ, στο ΤΑΣ ΥΠΕΧΩΔΕ Φιλαδέλφειας και στους εργάτες της καθαριότητας του Δήμου Μοσχάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ