Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δ. ΜΑΥΡΟΔΟΓΛΟΥ
Στο δρόμο στις 10 και 17 Μάρτη

Για να μας αποδοθούν όλα όσα μας έκλεψαν

Ο Δ. Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, δήλωσε στο «Ρ»: «Η δήλωση του Κ. Καραμανλή για νομοθετική ρύθμιση που θα επιστρέφει κατά νόμο, όπως είπε, τα παρακρατηθέντα (χαράτσι του ΛΑΦΚΑ) δε μας ικανοποιεί γιατί καταρχήν δεν επιστρέφονται όλα και γιατί είναι χρονοβόρα η επιστροφή, αφού και αυτά τα λίγα θα τα δώσει σε τέσσερα χρόνια, όσο θα έκανε η δικαστική διαδικασία να τελεσιδικήσει.

Η ρύθμιση αυτή, σημειώνει, είναι ένας τακτικός ελιγμός της κυβέρνησης για να ξεγελάσει τους εκατοντάδες χιλιάδες αγανακτισμένους συνταξιούχους. Είναι για να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της κυβέρνησης που πλήττεται όχι μόνο για το θέμα ΛΑΦΚΑ, αλλά για τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει ένα χρόνο τώρα. Επίσης η επίκληση του κ. Καραμανλή για την αντοχή της οικονομίας, δεν πείθει, όταν την ίδια ώρα δίνει απλόχερα προνόμια στους βιομηχάνους, μειώνοντας τη φορολογία στα κέρδη κατά 10 μονάδες καθώς και άλλα όπως με τον αναπτυξιακό νόμο στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Σε κάθε περίπτωση ακόμα και αυτή η ρύθμιση, που δε μας ικανοποιεί, είναι αποτέλεσμα των αγώνων των συνταξιούχων που συγκίνησαν το πανελλήνιο.

Ο κ. Καραμανλής στη νομοθετική ρύθμιση που θα κάνει να βάλει και μια παράγραφο για τους απογόνους μας, αφού πολλοί από εμάς μέχρι το 2008 θα κλείσουν το βιολογικό τους κύκλο.

Εμείς ζητάμε να μας δοθούν όλα, ό,τι μας έκλεψαν 12 χρόνια από το 1992 και χωρίς εξάμηνα. Η υπόθεση ΛΑΦΚΑ είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που βασανίζουν τους συνταξιούχους: όπως οι αυξήσεις ντροπής που μας έδωσε η κυβέρνηση για το 2005 και που για το σύνολο των συνταξιούχων είναι από 40 λεπτά μέχρι ένα ευρώ. Οι συντάξεις πείνας, καθώς το 70% των συνταξιούχων ζει κάτω από το όριο φτώχειας, η ακρίβεια που καλπάζει, τα χάλια της περίθαλψης, τα ακριβά φάρμακα αλλά και τα χειρότερα που έρχονται σύμφωνα με τις αποφάσεις της Λισαβόνας, που εφαρμόζουν οι πράσινες και οι γαλάζιες κυβερνήσεις».

Και καταλήγει: «Να γιατί οι συνταξιούχοι θα βρεθούν και πάλι στους δρόμους του αγώνα στις 10 Μάρτη, αλλά και στις 17 Μάρτη μαζί με τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ