Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Με τις γυναίκες και τους νέους εργάτες

Με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή δραστηριοποίηση των γυναικών και της νεολαίας και την ιδιαίτερη δουλιά που πρέπει να γίνει στα δύο αυτά τμήματα της εργατικής τάξης, ώστε να μπουν δυναμικά στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 17 του Μάρτη, το ΠΑΜΕ διοργανώνει την ερχόμενη βδομάδα δύο κεντρικές συσκέψεις στην Αθήνα. Η πρώτη για τις γυναίκες θα γίνει τη Δευτέρα 7 Μάρτη, στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β, Μητρόπολη) στις 6 το απόγευμα, ενώ η δεύτερη για τη νεολαία θα γίνει την Τετάρτη 9 Μάρτη στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Το ΠΑΜΕ αναδεικνύει σαν ιδιαίτερα σημαντικό το ρόλο που καλούνται να παίξουν γυναίκες και νεολαία για την επιτυχία της απεργίας, καθώς είναι τα δύο τμήματα της εργατικής τάξης που πάνω τους ξεκίνησαν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται με τον πιο βάρβαρο τρόπο όλες οι αντεργατικές πολιτικές του μεγάλου κεφαλαίου.

Παραμονή της Παγκόσμιας Μέρας για τη Γυναίκα και των αγώνων που έχουν δώσει, στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ, πέρα από τον ιστορικό γιορτασμό, θα αναδειχτεί η αναγκαιότητα να μπουν οι γυναίκες ακόμα πιο αποφασιστικά στον αγώνα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Στα πλαίσια αυτά θα επιδιωχτεί η συγκρότηση Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ, με σκοπό να δυναμώσει η δουλιά στους δεκάδες χώρους που εργάζονται και ζουν οι γυναίκες και πρώτο άμεσο στόχο να δυναμώσουν μαζί με όλη την εργατική τάξη τη μάχη της απεργιακής κινητοποίησης στις 17 του Μάρτη.

Η καλύτερη οργάνωση της δουλιάς των ταξικών δυνάμεων στην εργαζόμενη νεολαία, ώστε να μπει αποφασιστικά στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, θα αποτελέσει το αντικείμενο της σύσκεψης που διοργανώνει η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ. Η Γραμματεία απευθύνει πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, σε σπουδαστές του ΟΑΕΔ, των ΙΕΚ, των ΑΕΝ και στους νυχτερινούς μαθητές. Σκοπός της σύσκεψης είναι, στο δρόμο για τις 17 Μάρτη, να δοθεί σύνθημα δραστηριοποίησης των Επιτροπών Νέων του ΠΑΜΕ, αλλά και να επιδιωχτεί η μαζική ένταξη των νέων στα σωματεία. Να οργανωθεί ακόμα καλύτερα η αγωνιστική παρέμβαση στους νέους εργαζόμενους μπροστά στην απεργία, η οποία θα αποτελέσει και βήμα προετοιμασίας της δράσης της Γραμματείας και για το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ