Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Τώρα όλα τα αναδρομικά

Το ΚΚΕ σε χτεσινή του ανακοίνωση τονίζει σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του ΛΑΦΚΑ:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ υποχρεώθηκε να πραγματοποιήσει έναν παραπλανητικό ελιγμό, που δε θα τον έκανε κι αυτόν, αν δεν υπήρχαν η άμεση και δυναμική αντίδραση των συνταξιούχων, καθώς και η γενικότερη κατακραυγή των εργαζομένων.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δεν αντέχει η οικονομία την άμεση καταβολή των κλεμμένων, είναι ταξικό και αντιλαϊκό. Η οικονομία αντέχει. Υπάρχουν τα υπερκέρδη της πλουτοκρατίας, τα οποία η κυβέρνηση δε θέλει να θίξει. Το ΚΚΕ διεκδικεί άμεση καταβολή όλων των αναδρομικών».

Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΚΕ, μόλις δύο ημέρες πριν, με προηγούμενη ανακοίνωσή του ζητούσε την άμεση καταβολή των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ και την ουσιαστική αύξηση των συντάξεων. Η ανακοίνωση ανέφερε συγκεκριμένα:

«Ο εμπαιγμός των συνταξιούχων, με την άρνηση καταβολής των αναδρομικών από το χαράτσι του ΛΑΦΚΑ, είναι ακόμα ένα στοιχείο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, που επιβάλλει συντάξεις πείνας και προωθεί σχέδιο κατάργησης των κοινωνικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των συνταξιούχων. Απαιτεί την άμεση καταβολή των αναδρομικών και την ουσιαστική αύξηση των συντάξεων. Καλεί τους απόμαχους της δουλιάς να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, παίρνοντας υπόψη ότι το χαράτσι του ΛΑΦΚΑ το επέβαλε η ΝΔ και το συνέχισε το ΠΑΣΟΚ, που προσπαθεί σήμερα να δημαγωγήσει και να κρύψει τις ευθύνες του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ