Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αμεσος, αγωνιστικός συντονισμός!

«Επιβάλλεται τώρα, άμεσα, αγωνιστικός συντονισμός!» υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Οπως τονίζει: «η κυβέρνηση της ΝΔ πειθαρχεί, για το ωράριο στις απαιτήσεις των πολυεθνικών ομίλων. Γενικεύει την απελευθέρωση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και μετατρέπει σε μεσαιωνική ζούγκλα την κατάσταση για τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τις υπηρεσίες. Σπρώχνει ταυτόχρονα στην κατάργηση της "Κυριακής Αργίας"».

Σημειώνει ότι: «η πολιτική αυτή που έρχεται να συνεχίσει τις ανάλογες επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ σε βάρος εργαζομένων, καταναλωτικού κοινού και αυτοαπασχολουμένων δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη».

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τις πρωτοβουλίες που παίρνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, για ενιαίο πανελλαδικό συντονισμό, με στόχο τα ρεαλιστικά και δίκαια αιτήματα που προβάλλει ο κλάδος τους.

«Αγώνας, ενιαίος, πανελλαδικός θα είναι η αντίδραση από εδώ και μπρος», δηλώνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Σημειώνει ότι «οργή και αγανάκτηση διακατέχει εμποροϋπάλληλους και ιδιωτικούς υπαλλήλους από τη δημοσιοποίηση της πρότασης του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για την περαιτέρω απελευθέρωση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων».

Και ξεκαθαρίζει ότι «οι εμποροϋπάλληλοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι από την εμπειρία τους όλα αυτά τα χρόνια και έχοντας εκτιμήσει τις πολιτικές που εκφράζουν οι κυβερνήσεις παλιότερα του ΠΑΣΟΚ και τώρα η ΝΔ, εντείνουμε τους αγώνες μας για την ανατροπή των πολιτικών που στηρίζουν τις πολυεθνικές».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση περνά «σε ανοιχτή επίθεση ενάντια στο ωράριο εργασίας των εργαζομένων - ξεκινώντας από το χώρο του εμπορίου - με σχέδιο νόμου για το εμπόριο που έδωσε στη δημοσιότητα». Τονίζει ότι η κυβέρνηση διευρύνει προς το χειρότερο το απαράδεκτο καθεστώς που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και είχαν αποδεχτεί οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες.

«Ικανοποιεί έτσι απόλυτα - συνεχίζει - τις απαιτήσεις των μεγαλοκαταστηματαρχών και των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του εμπορίου. Επιβάλλει τη μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο. Δραματικές θα είναι οι συνέπειες για τους μικρέμπορους και τους αυταπασχολούμενους».

Το ΔΣ της ΠΟΛ καλεί όλους τους συλλόγους μέλη της, όλους τους λογιστές και τις λογίστριες, να συντονίσουν την πάλη τους με τους άλλους εργαζόμενους για την ανατροπή των αντιδραστικών ρυθμίσεων που «επιδιώκουν να μας γυρίσουν αιώνες πίσω. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τη δράση μας για τη μαζική συμμετοχή μας στην εργατική πανελλαδική απεργία της 17ης Μάρτη».

Κάλεσμα αγώνα κατά της απελευθέρωσης του ωραρίου, με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, απευθύνουν στους εμποροϋπαλλήλους της Λάρισας με κοινή ανακοίνωσή τους το Εργατικό Κέντρο και ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων του νομού. «Ενας δρόμος μάς μένει - τονίζεται στην ανακοίνωση - να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να προωθήσουμε την κοινή και συντονισμένη δράση με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρεμπόρους, όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν την επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών».

Σε σύσκεψη αποφάσισε να καλέσει όλα τα σωματεία της Ομοσπονδίας το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ