Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν τα παίρνουν όλα

Αν και ο Κ. Καραμανλής καθόρισε τον τρόπο και τα χρονικά όρια απόδοσης των παρακρατηθέντων ποσών, εντούτοις από τις ανακοινώσεις του δεν προκύπτει ποια ποσά θα επιστρέψει η κυβέρνηση, δηλαδή ποια χρονική περίοδο θα καλύπτει η αναδρομικότητα της ρύθμισης. Η διατύπωση του πρωθυπουργού ότι «κάθε συνταξιούχος θα λάβει στο ακέραιο αυτό που κατά νόμον δικαιούται, σύμφωνα με το ειδικό καθεστώς που τον διέπει», προϊδεάζει μεν ότι θα αντιμετωπιστούν διαφορετικά οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, όμως και πάλι δε γίνεται σαφές για ποιο χρονικό διάστημα γίνεται λόγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρ» η κυβέρνηση σκοπεύει να αποδώσει τα αναδρομικά για τρία χρόνια στο δημόσιο τομέα και για πέντε χρόνια στον ιδιωτικό. Η ίδια πηγή ανέβαζε το συνολικό ποσό της επιστροφής σε 800 εκατ. ευρώ και είπε ότι οι δικαιούχοι μικρών ποσών μπορεί και να τα λάβουν εφάπαξ. Αλλες πληροφορίες περιόριζαν την αναδρομικότητα στα τρία χρόνια για όλους τους συνταξιούχους. Την επόμενη εβδομάδα για το ζήτημα αναμένεται σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι συνταξιούχοι και με τη ρύθμιση αυτή, δεν πρόκειται να λάβουν όλα τα ποσά που τους είχαν παρακρατηθεί παράνομα από το 1993. Οι συνταξιούχοι είναι και πάλι χαμένοι και αδικημένοι κατάφωρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ