Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία στην Εμπορική

Σε απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα τη Δευτέρα 7 Μάρτη, διεκδικώντας την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ενάντια στις ενέργειες της διοίκησης της Τράπεζας να ακυρώσει στην πράξη το ρόλο του Σωματείου, ως οργάνου συλλογικής έκφρασης και διεκδίκησης των εργαζομένων.

Υπενθυμίζουμε ότι το Σωματείο διέκοψε τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης 2004, καθώς η διοίκηση της Εμπορικής αρνούνταν να ικανοποιήσει τα αιτήματα που έθετε. Λίγο μετά, η διοίκηση της Τράπεζας γνωστοποίησε ότι θα καταβάλει στους εργαζόμενους αυτά που η ίδια θεωρεί ότι πρέπει να δώσει - τα οποία, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου, είναι κάτω και από αυτά που έπαιρναν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια.

Την ίδια μέρα, συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ για να αποφασίσει την πρόταση της Εκτελεστικής Γραμματείας, για κήρυξη 24ωρης απεργίας, στις 17 του Μάρτη, για το Ασφαλιστικό. Ομως, επιδίωξη της πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ είναι η συνέχιση του «κοινωνικού διαλόγου» με τους τραπεζίτες, με στόχο την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου Ρέππα. Γι' αυτό και η Εκτελεστική Γραμματεία εισηγείται να ανταποκριθεί η ΟΤΟΕ στην πρόσκληση για διάλογο που έστειλαν χθες οι τραπεζίτες, ορίζοντας ως ημερομηνία συνάντησης τις 9 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ