Τρίτη 29 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τριπλασιασμός διδάκτρων

Πολύ περισσότερο τσουχτερά θα γίνουν από τον επόμενο χρόνο τα πανεπιστημιακά δίδακτρα στη Μ. Βρετανία. Σύμφωνα, με το σχετικό τηλεγράφημα, περισσότερα από εκατό βρετανικά πανεπιστήμια πήραν από την κυβέρνηση το πράσινο φως, για να αυξήσουν σημαντικά, έως και να τριπλασιάσουν τα δίδακτρα, που πληρώνουν οι φοιτητές. Ετσι, από τις 1.150 λίρες (1.600 ευρώ), που είναι σήμερα το κόστος ετήσιας εγγραφής, από το 2006 θα φτάσει στις 3.000 λίρες (4.347 ευρώ).

Συνολικά, 118 βρετανικά πανεπιστήμια πήραν την έγκριση του Γραφείου για Ιση Πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Offa) μετά την υποβολή των προτάσεών τους για την αύξηση του κόστους των εγγραφών. Το 91% των πανεπιστημίων αποφάσισαν να αυξήσουν τις εγγραφές στο μέγιστο όριο του αντίστοιχου νόμου, που υιοθετήθηκε το Γενάρη του 2004, δηλαδή τις 3.000 λίρες, σύμφωνα με το Offa. Μόνον 8 πανεπιστήμια πρότειναν αύξηση των εγγραφών κατώτερη του ορίου αυτού. Το λιγότερο ακριβό πανεπιστήμιο θα είναι το Leeds Metropolitan, με 2.000 λίρες ετησίως (2.800 ευρώ).

Κι όλ' αυτά, για να... βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η πολιτική της ίσης πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση της κυβέρνησης του Τ. Μπλερ. Μάλλον, το περιβόητο βρετανικό χιούμορ γίνεται όλο και περισσότερο μαύρο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ