Τρίτη 29 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ευαισθησίες...

Στο θέμα της ακρίβειας... ευαισθητοποιήθηκε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και αποφάσισε να υποβάλει Ερώτηση στην Κομισιόν, σχετικά με την αντιμετώπισή της και την προστασία των καταναλωτών.

Για να καταλάβετε, όμως, τον προσανατολισμό, την έκταση και το βάθος της προαναφερόμενης ευαισθησίας, σας κάνουμε γνωστό το περιεχόμενο της Ερώτησης. Ζητά να μάθει, λοιπόν, ο ευρωβουλευτής το βαθμό εφαρμογής στα κράτη - μέλη της ΕΕ της οδηγίας 98/6/ΕΚ, περί προστασίας των καταναλωτών. Σκοπός της συγκεκριμένης οδηγίας είναι να ορίσει την αναγραφή της τιμής πώλησης και της μοναδιαίας τιμής μέτρησης (σε κιλά, γραμμάρια, λίτρα κλπ.) των προϊόντων τα οποία προσφέρονται από τους εμπόρους στους καταναλωτές, προκειμένου να βελτιωθεί η ενημέρωση των καταναλωτών. Επιπλέον, η Επιτροπή έπρεπε να υποβάλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο γενική έκθεση για την εφαρμογή της οδηγίας, η οποία δεν έχει υποβληθεί ακόμη, παρότι έχουν περάσει δύο χρόνια από τη λήξη του χρονοδιαγράμματος.

Προφανώς, ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι η ακρίβεια είναι κυρίως -τουλάχιστον - θέμα αναγραφής των τιμών στα προϊόντα. Τα συμπεράσματα δικά σας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ