Τρίτη 29 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Θα ερευνηθεί λογαριασμός του Βαβύλη

Τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς ο καταζητούμενος Απ. Βαβύλης καλό θα ήταν να τους καταθέσει ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών και όχι στην τηλεόραση. Με αυτά τα λόγια σχολίασε τη συνέντευξη Βαβύλη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δ. Λινός, προσθέτοντας ότι αν και όταν παρουσιαστεί στις εισαγγελικές αρχές ο Απ. Βαβύλης θα υποβληθεί και στις σχετικές ερωτήσεις και θα αντιμετωπιστεί όπως κάθε Ελληνας πολίτης.

Αντίθετα, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Κάππος, δήλωσε ότι δεν ασχολείται καθόλου με τη συνέντευξη Βαβύλη και ότι με τον τρόπο που προβάλλεται, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, μειώνεται η προσωπικότητά του.

Πάντως, ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Δ. Λινός, ανέφερε ότι από τη συνέντευξη θα πρέπει να αξιοποιηθούν όσα είπε ο καταζητούμενος για λογαριασμό του σε τράπεζα του Χολαργού και να κινηθούν οι διαδικασίες για άνοιγμα αυτού του λογαριασμού. Αγνωστο είναι αν ο επίμαχος λογαριασμός είναι μόνο στο όνομα του Απ. Βαβύλη ή είναι κοινός λογαριασμός του ιδίου και του Ιδρύματος «Μεγάλη Ελλάδα». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές, εφόσον ανοίξει ο επίμαχος λογαριασμός, θα εξετάσουν αν στοιχειοθετείται το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος εις βάρος του Απ. Βαβύλη.

Στο μεταξύ, έχει κληθεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δ. Παπαγγελόπουλο, να καταθέσει σήμερα ο δημοσιογράφος Μ. Τριανταφυλλόπουλος σχετικά με τη συνέντευξη Βαβύλη και να προσκομίσει τη σχετική κασέτα.

Επίσης, τον Δ. Λινό επισκέφτηκε χτες και η Ελ. Κούρκουλα, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η οποία εξέφρασε ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου της θείας της Δ. Μερτικοπούλου, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο ανοίχτηκε η διαθήκη της.

Ερευνα για υποθέσεις που μπήκαν στο αρχείο

O αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, ο ένοπλος συνοδός του Βαβύλη στις διάφορες «εθνικές» του αποστολές, είχε οριστεί στις 15 του Σεπτέμβρη του 2004 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών.

Στην παραδοχή αυτή προχώρησε χτες στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αν. Παπαληγούρας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλου σχετικά με τα διάφορα «παρακρατικά κυκλώματα». Ο υπουργός είπε ότι την εισήγηση για την τοποθέτηση του Νικόδημου Φαρμάκη στο ΔΣ της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων την έκανε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, εισαγγελέας Πρωτοδικών Π. Αγγελόπουλος. Κατά τον Αν. Παπαληγούρα, τον χρόνο του ορισμού του ως μέλους του ΔΣ δε βαρυνόταν με καμία «ενοχοποιητική σκιά» και αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων εναντίον του ο Νικόδημος παραιτήθηκε από τη θέση του.

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι προτίθεται τις επόμενες μέρες να παραγγείλει την αναψηλάφηση ορισμένων υποθέσεων, που αφορούν σε σοβαρές πειθαρχικές υποθέσεις, «σχετιζόμενες με φαινόμενα διαφθοράς δικαστικών λειτουργών, και έχουν τεθεί στο αρχείο με κάποια σκιά αδιαφάνειας».

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος κατήγγειλε ότι εκτός του Φαρμάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, 70 ακόμα ιεράρχες οπλοφορούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ