Τρίτη 29 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ; «Ολο και πιο διακριτές νησίδες φτώχειας και εξαθλίωσης κάνουν την εμφάνισή τους, όχι πλέον στις παρυφές του Λεκανοπεδίου, όπου ήταν από παλιά οι καταυλισμοί των Τσιγγάνων, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, διάσπαρτα σε όλη την έκτασή της. Μετανάστευση, φτώχεια, ανεργία, φυλετική διαφοροποίηση δημιουργούν ορδές απόρων και απόκληρων που φτιάχνουν τα δικά τους γκέτο (...) τεσσερισήμισι χιλιάδες κοντέινερ σπαρμένα κατά ομάδες, σε 23 δήμους κλείνουν μέσα τους σιωπηλά ό,τι ορίζεται ως φτώχεια (...) ελπίδα να μπει ένα φρένο στην εξάπλωση των γκέτο, αποτελούν τα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας και το νομοσχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική» (το πρώτο θέμα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΜΟΝΟ Η ΜΕΡΙΜΝΑ; «Διαρκώς φτωχότερες γίνονται οι οικογένειες με πάνω από 2 παιδιά, ενδεικτικό της έλλειψης κρατικής μέριμνας (...) ενδιαφέροντα τα στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα του 2004 της ΕΣΥΕ και του ΕΚΚΕ, σε σύνολο 1.201. 549 νοικοκυριών (...) προκύπτει από αυτήν ότι η φτώχεια πλήττει κυρίως τα νοικοκυριά με πάνω από 2 παιδιά» (η είδηση στο «ΠΑΡΟΝ»).

ΕΝΩ ΠΡΙΝ; «Η ακρίβεια, οι αυξήσεις των μισθών στα όρια του πληθωρισμού και βέβαια η ανεργία που συνεχώς αυξάνεται θα είναι συνεπώς η προίκα της ..."ήπιας προσαρμογής"» (από το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ: «Στα ύψη αναμένεται να εκτιναχτούν τον Μάιο τα ναύλα πλοίων της ακτοπλοΐας μετά την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη να απελευθερωθούν πλήρως τα εισιτήρια επιβατών Γ` θέσης και οχημάτων από συγκεκριμένα λιμάνια (...) η πράξη έχει δείξει ότι κατά τον πρώτο χρόνο απελευθέρωσης στα εισιτήρια Α` θέσης οι τιμές στα ναύλα έχουν αυξηθεί κατά 40% με 50%» (το σχόλιο στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ