Πέμπτη 19 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η αξιωματική ...συμπολίτευση

«Κριτική με ...αποχρώσεις ασκεί το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση όσον αφορά στην Εκθεση του ΚΕΠΕ για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, γεγονός που καταδεικνύει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε διαθέτει ακόμα ενιαία αντίληψη στο θέμα.

Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στο Συντονιστικό του κόμματός του, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της ανταγωνιστικότητας και υπέρ των τομών με διαβούλευση για μια κοινωνική συμφωνία, καθώς υπάρχει πρόβλημα στην ελληνική οικονομία...» (Το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

«Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»...

«...Και τα τρία περιστατικά έχουν ως κοινή αφετηρία την αντίληψη μιας μερίδας της Αριστεράς, βάσει της οποίας κυρίως ο πνευματικός και ο καλλιτεχνικός μας χώρος αποτελούν φέουδό της. Κατά την ίδια αντίληψη, η μερίδα αυτή έχει το δικαίωμα να θέτει κατά το δοκούν όρια στις πνευματικές μας ελευθερίες, να ελέγχει τη διακίνηση ιδεών και - φυσικά - να επιλέγει τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις διάφορες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η επικυριαρχία των αρχών, των ιδεών και των πεποιθήσεών της...» (Ο Στ. Ζούλας στο πρωτοσέλιδο άρθρο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

Καθυστερημένες ομολογίες

«Αφού κατηγόρησε κυρίως όσους διαφωνούσαν με τον πόλεμο στο Ιράκ για εμπλοκή σε σκάνδαλα σχετικά με το πρόγραμμα "Πετρέλαιο έναντι τροφίμων", για το Ιράκ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγορείται τώρα από το ίδιο το Κογκρέσο ότι "έκανε τα στραβά μάτια" στα σκάνδαλα των αμερικανικών εταιριών τα οποία ξεπερνούσαν κατά πολύ όλα τα υπόλοιπα. Σύμφωνα με έκθεση που κατατέθηκε στην ερευνητική επιτροπή του Κογκρέσου, η κυβέρνηση Μπους γνώριζε τα σκάνδαλα αυτά που αφορούσαν παράνομες εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράκ και πληρωμή προμηθειών απ' ευθείας στον Σαντάμ Χουσεΐν από αμερικανικές εταιρίες, αλλά δεν έκανε το παραμικρό...» (Το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ