Παρασκευή 27 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΟΙΡΟΛΟΪ

ΤΑ ΚΕΛΑΗΔΙΣΜΑΤΑ... «Ποτέ ο Χαρίλαος Φλωράκης δεν άκουσε τόσα πολλά κελαηδίσματα όσα χθες το απόγευμα στο κτίριο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, στον Περισσό. Και ποτέ άλλοτε - όσο αυτό έγινε χθες παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας - τα κελαηδίσματα δεν αντάμωσαν τόσο αρμονικά με τα κλαρίνα, που μοιρολόγησαν για τον χαμό του μεγάλου και ιστορικού ηγέτη του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος (στην αρχή της 25λεπτης σεμνής τελετής της κηδείας), αλλά και με τον ύμνο της Α' Διεθνούς (στο τέλος της εκδήλωσης) (Το ρεπορτάζ του Γ. Διακογιάννη στα «ΝΕΑ»).

ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟΣ ΚΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ... «Κάτω από το μαγιάτικο αλλά μελαγχολικό αττικό ουρανό σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας καθώς επίσης και χιλιάδες πολίτες, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, απέτισαν φόρο τιμής και απηύθυναν το ύστατο χαίρε στον καπετάνιο της Αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας Χαρίλαο Φλωράκη» (Το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ... «Εκεί ήταν και χιλιάδες άνθρωποι, ακόμη και ορισμένοι που δεν είναι μέλη του κόμματος, που πήγαν να τον αποχαιρετήσουν με μια σφιγμένη γροθιά, ραίνοντας το φέρετρο με κόκκινα τριαντάφυλλα. Οι δρόμοι γύρω από το κτίριο του Περισσού είχαν γεμίσει ασφυκτικά από ανθρώπους που κρατούσαν την κόκκινη σημαία και τη γαλανόλευκη. Εμοιαζε σαν μια μεγάλη διαδήλωση» (Το ρεπορτάζ της Γεωργίας Δάμα από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΣΥΣΣΩΜΗ... «Το ύστατο χαίρε στον "Καπετάν Γιώτη" του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, στον αμετανόητο κομμουνιστή ηγέτη και στον λαοφιλή πολιτικό που σφράγισε με την παρουσία του "απ' τα αριστερά" τη μεταπολιτευτική Ελλάδα, απηύθυνε χθες σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου. Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και αγωνιστικής ανάτασης χιλιάδες κόσμος με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτισαν χθες το απόγευμα τον Χαρίλαο Φλωράκη, τη σορό του οποίου έραναν με κόκκινα γαρίφαλα και τριαντάφυλλα, φωνάζοντας συνθήματα και κυματίζοντας κόκκινες σημαίες» (Το ρεπορτάζ του Λ. Σταυρόπουλου στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ