Παρασκευή 27 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ανταγωνιστικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΑΛΙ «ΤΟΜΕΣ» στην ελληνική οικονομία ζητούν οι βιομήχανοι μέσω του ΣΕΒ και μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι κυριολεκτούν. Και δε μιλάμε για τομές με νυστέρι, αλλά με ...τσεκούρι!

Ακόμα και αυτό το καθεστώς πλήρους ανασφάλειας που βιώνει ο Ελληνας μισθωτός με τις ουσιαστικά ανεξέλεγκτες απολύσεις, την πολύμορφη μερική απασχόληση να διευρύνεται και τους μισθούς σε χαμηλότατα επίπεδα, τους φαίνεται «μη ανταγωνιστικό».

Εν ολίγοις, δε θα δηλώσουν ικανοποιημένοι, αν δε μετατραπεί η ελληνική κοινωνία σε ...σκλαβοπάζαρο και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν διαμαρτυρόμενοι (πόσο δε μάλλον πιθανότητα εξεγέρσεων...).

Αυτά, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να παραχωρεί νέα προνόμια και να παίρνει μέτρα για «πιο ανταγωνιστικές» επιχειρήσεις, όπως π.χ. την άρση της μονιμότητας στον ΟΤΕ, που θα χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο και για όλες τις λεγόμενες ΔΕΚΟ.

Τι έχει να πει για όλα αυτά η ...«μεγάλη δημοκρατική παράταξη», όπως αρέσει στο ΠΑΣΟΚ να αυτοαποκαλείται; Οτι δεν κάνει η σημερινή κυβέρνηση για την υλοποίηση των στόχων, αφού δημιουργεί «κλίμα ανασφάλειας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αυτά έτσι για να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Με δυο πόλους, που ο ανταγωνισμός τους για το ποιος θα κάνει καλύτερη εντύπωση σε βιομηχάνους και εφοπλιστές γίνεται πιο επικίνδυνος από ποτέ.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ (και ενόψει καλοκαιριού) η Κομισιόν βράβευσε την Ελλάδα για την ποιότητα των θαλασσών της και των ακτών της. Φυσικά, δεν περιμέναμε αυτό για να μάθουμε ποιες είναι οι ομορφιές αυτής της χώρας.

Αν δεν το γνωρίζουν στις Βρυξέλλες, πάντως, να τους πληροφορήσουμε ότι τα εμπόδια των Ελλήνων εργαζομένων δε βρίσκονται στην ποιότητα των θαλασσών και των ακτών.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Πρώτο και κρίσιμο εμπόδιο είναι η οικονομική τους κατάσταση. Και δεύτερο, το γεγονός πως πληθαίνουν οι ακτές που κάποιος «επενδυτής» τις έχει περιφράξει ή αποκλείσει, έχοντας κτίσει λίγο πιο πάνω μια ξενοδοχειακή μονάδα. Με την άδεια της πολιτείας φυσικά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ