Παρασκευή 27 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ 1914 - 2005
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Αντίο Καπετάνιε!

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), αναφορικά με το θάνατο του Χ. Φλωράκη, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ακριβέ μας σύντροφε και συναγωνιστή Χαρίλαε

Με βαριά καρδιά και με ανείπωτη οδύνη, γύρω από το σεπτό σου φέρετρο, μαζί με όλους τους συντρόφους και τους φίλους σου, στεκόμαστε κι εμείς οι συμπολεμιστές σου, μαχητές και μαχήτριες του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού της Ελλάδας, για να σου πούμε το τελευταίο αντίο.

Πικρή και δύσκολη είναι η ώρα ετούτη του αποχωρισμού, Καπετάνιε, και φτωχά τα λόγια, για να περιγράψουν την οδύνη μας. Περάσαμε μαζί, για πάνω από μισόν αιώνα, χρόνια σκληρά και δίσεκτα, αλλά και χρόνια μεγάλα και δοξασμένα. Τα χρόνια της εποποιίας της Εθνικής Αντίστασης, του ηρωικού και τίμιου αγώνα του ΔΣΕ, και όλα τα κατοπινά χρόνια των λαϊκών αγώνων, στους οποίους εσύ ήσουν πάντα ο μπροστάρης και οδηγός μας...

Καλό σου ταξίδι, καπετάν Γιώτη.

Εμείς που μένουμε πίσω, σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι σου, θα σε κρατάμε πάντα ζωντανό στη μνήμη μας και στην καρδιά μας. Το τιμημένο όνομά σου, σαν παλιά δοξασμένη σημαία, που πολλές φορές την τρύπησαν τα βόλια του εχθρού, μα ποτέ δεν έπεσε στα χέρια τους, θα κυματίζει πάντα περήφανο, στο πιο ψηλό κοντάρι του αγώνα μας...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ