Παρασκευή 27 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ 1914 - 2005
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Υπερασπίστηκε το δίκιο της εργατικής τάξης

Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα, Σωματεία και συνταξιουχικές Οργανώσεις εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη

Πρωτομαγιά 1992 στο Πεδίον του Αρεως
Πρωτομαγιά 1992 στο Πεδίον του Αρεως
Κατά δεκάδες καταφθάνουν καθημερινά στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό τα συλλυπητήρια μηνύματα Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και Σωματείων από κάθε γωνιά της χώρας για το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη.

Η Ενωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο κομμουνιστή ηγέτη «που τον γνωρίσαμε σταθερό υποστηρικτή του δίκαιου αγώνα του λαού μας».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών σημειώνει ότι «στη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, οι εργαζόμενοι στερούνται την προσφορά ενός ανιδιοτελούς συμμάχου και συμπαραστάτη τους».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νάουσας αποχαιρετά τον Χαρίλαο Φλωράκη, λέγοντας ότι «το συνδικαλιστικό κίνημα και η εργατική τάξη έχασαν έναν αταλάντευτο ηγέτη στην πάλη για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική βαρβαρότητα».

Το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι «σήμερα που δεχόμαστε την αντιλαϊκή επίθεση της νέας τάξης πραγμάτων, των ιμπεριαλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου, τα ιδανικά του Χαρίλαου Φλωράκη αποκτούν ιδιαίτερη επικαιρότητα. Η καλύτερη τιμή στη μνήμη του θα είναι η συστράτευση όλων των εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Περιοχής Πάτρας αποχαιρετά «έναν ηγέτη του ελληνικού και παγκόσμιου Κομμουνιστικού Κινήματος, η πίστη του οποίου στα ιδανικά και τις αξίες της εργατικής τάξης αποτελούν πυξίδα για όλους μας, ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει».

Ο Χαρίλαος Φλωράκης με εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας το 1989
Ο Χαρίλαος Φλωράκης με εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας το 1989
Το Σωματείο Οικοδόμων Νομού Ιωαννίνων σημειώνει ότι ο Χαρίλαος Φλωράκης «υπερασπίστηκε σε όλη του τη ζωή χωρίς μεμψιμοιρίες το δίκιο της εργατικής τάξης».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Μεσσηνίας στο συλλυπητήριο μήνυμά του τονίζει ότι «το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι πενθούν και θα θυμούνται για πάντα τον μεγάλο αγωνιστή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα και τον πρωτεργάτη των αγώνων του λαού που ακολούθησαν».

Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα προς την ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλαν ακόμα: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείο Ταχυδρομικών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Υπ. Εμπορίου (ΟΣΥΠΕΜΠ), το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, το Εργατικό Κέντρο Αρτας, το Εργατικό Κέντρο Θήβας, το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Περιχώρων, το ΔΣ της Ενωσης Ιπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών Ολυμπιακών Αερογραμμών, το Σωματείο εργαζομένων ΕΑΣ Υμηττού (πρώην ΠΥΡΚΑΛ), το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, ο Σύλλογος Μηχανικών ΤΕ ΔΕΗ, το Σωματείο Τεχνικών ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγρινίου και περιοχής και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας.


Με τους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής» το Νοέμβρη του 1993
Με τους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής» το Νοέμβρη του 1993

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ